P E T I C I O N

Dërguar Komisionit të Kuvendit të Kosovës për politikë të jashtme kundër emërimit të Bujar Bukoshit për ambasador !

A r s y e t i m:

Ne, nënshkruesit e këtij Peticioni kundërshtojmë ashpër emërimin e Bujar Bukoshit për ambasador, i njohur si ish kryeministër i Kosovës në exil në periudhën e viteve 1992 - 99, nga fakti sepse ndaj tij ende janë duke u zhvilluar hetimet për keqpërdorim të mjeteve financiare derisa ka qenë në postin e ministrit për shëndetësi, dhe se vazhdon të jetë në konflikt interesi, sepse e ka shitur edhe “Dardania Bankën” e themeluar në Tiranë në vitin 2000 më mjetet (paratë) e 3%-it të tubuara nga mërgimtarët tanë për financimin luftës çlirimtare dhe pavarësinë e Kosovës nga okupimi serb, për të cilin transaksion ai nuk i ka dhënë askujt llogari deri më tash...!?

Ai, në marrëveshje më Isa Mustafën, ministër i financave në qeverinë e tij në exil, më qëllim e kanë zhagitur llogaridhënien para Kuvendit të Kosovë për t’i mbuluar manipulimet më mjetet e qytetarëve të Kosovës si dhe për t’u vjetrua dokumentet e kësaj banke dhe Fondit të tre përqindëshit (3%), për të cilat kanë qenë dhe ende janë përgjegjës moralisht, ligjërisht dhe politikisht, duke mos dhënë deri më tash kurrfarë llogarie as për ndërtimin e shtëpive në një lagje afër Prishtinës...!

Konsiderojmë se ish kryeministri i Kosovës në exil, Bujar Bukoshi, është i dyshuar nga organet gjyqësore të Kosovës dhe i denoncuar për korrupsion dhe keqpërdorim të mjeteve financiare të dhëna nga bashkatdhetarët tanë në “Dardania Bankë” në Tiranë si dhe për keqpërdorimin e mjeteve të Fondit të 3%-it të qeverisë në exil, e drejtuar personalisht nga ai..!

Prandaj, duke qenë se ende nuk kanë përfunduar hetimet dhe as procesi gjyqësor ndaj tij si dhe ende nuk i janë hequr aktakuzat për korrupsion në ministrinë e shëndetësisë, emërimi i tij për ambasador të Kosovës e denigron rënd imazhin e saj brenda dhe jashtë vendit, por kjo do të krijonte edhe një presedan të rrezikshëm që njerëzit më moral të dyshimtë dhe të akuzuar nga gjykata, në vend se të japin përgjegjësi, ata shpërblehen më poste ambasadorësh dhe kjo është shkelje e rënd e normave kushtetuese dhe ligjore të shtetit të Kosovës...!

Andaj, iu bëjmë thirrje të hapur gjithë anëtarëve të Komisionit parlamentar për politikë të jashtme, që mos ta lejojnë emërimin e Bujar Bukoshit për ambasador të Kosovës...!


*Peticioni i shpërndahet edhe Presidentës së Kosovës, Kuvendit të Kosovës - Kryetarit të Kuvendit, Komisionit për politikë të jashtme dhe Ministrisë për Punë të Jashtme.

Begrundelse

A r s y e t i m:

Ne, nënshkruesit e këtij Peticioni kundërshtojmë ashpër emërimin e Bujar Bukoshit për ambasador, i njohur si ish kryeministër i Kosovës në exil në periudhën e viteve 1992 - 99, nga fakti sepse ndaj tij ende janë duke u zhvilluar hetimet për keqpërdorim të mjeteve financiare derisa ka qenë në postin e ministrit për shëndetësi, dhe se vazhdon të jetë në konflikt interesi, sepse e ka shitur edhe “Dardania Bankën” e themeluar në Tiranë në vitin 2000 më mjetet (paratë) e 3%-it të tubuara nga mërgimtarët tanë për financimin luftës çlirimtare dhe pavarësinë e Kosovës nga okupimi serb, për të cilin transaksion ai nuk i ka dhënë askujt llogari deri më tash..!?

Ai, në marrëveshje më Isa Mustafën, ministër i financave në qeverinë e tij në exil, më qëllim e kanë zhagitur llogaridhënien para Kuvendit të Kosovë për t’i mbuluar manipulimet më mjetet e qytetarëve të Kosovës si dhe për t’u vjetrua dokumentet e kësaj banke dhe Fondit të tre përqindëshit (3%), për të cilat kanë qenë dhe ende janë përgjegjës moralisht, ligjërisht dhe politikisht, duke mos dhënë deri më tash kurrfarë llogarie as për ndërtimin e shtëpive në një lagje afër Prishtinës..!

Konsiderojmë se ish kryeministri i Kosovës në exil, Bujar Bukoshi, është i dyshuar nga organet gjyqësore të Kosovës dhe i denoncuar për korrupsion dhe keqpërdorim të mjeteve financiare të dhëna nga bashkatdhetarët tanë në “Dardania Bankë” në Tiranë si dhe për keqpërdorimin e mjeteve të Fondit të 3%-it të qeverisë në exil, e drejtuar personalisht nga ai..!

Prandaj, duke qenë se ende nuk kanë përfunduar hetimet dhe as procesi gjyqësor ndaj tij si dhe ende nuk i janë hequr aktakuzat për korrupsion në ministrinë e shëndetësisë, emërimi i tij për ambasador të Kosovës e denigron rënd imazhin e saj brenda dhe jashtë vendit, por kjo do të krijonte edhe një presedan të rrezikshëm që njerëzit më moral të dyshimtë dhe të akuzuar nga gjykata, në vend se të japin përgjegjësi, ata shpërblehen më poste ambasadorësh dhe kjo është shkelje e rënd e normave kushtetuese dhe ligjore të shtetit të Kosovës..!

Andaj, iu bëjmë thirrje të hapur gjithë anëtarëve të Komisionit parlamentar për politikë të jashtme, që mos ta lejojnë emërimin e Bujar Bukoshit për ambasador të Kosovës..!

Nyheder

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

 • Të gjithë nënshkruesit ONLINE i falenderoj pa masë për kontributin e dhënë!

  Nënshkrues online 279 persona

  Koha e nëshkrimit online/ Zeichnungsfrist online : 15.05.2015 bis 11.06.2015

  Status: Peticioni është gati për dorëzim/ Die Petition ist bereit zur Übergabe

  Petent: Demokratischer Bund von Kosova - Deutschland

  Marrësi/ Petitionsempfänger: Kuvendit të Kosovës - Komisionit për politikë të jashtme, Kosova

  Qëllimi i mbledhjes online/ Sammelziel online: 1.000 (Përmbushur/ erfüllt zu 27 %)

  E-maila të konfirmuar/ Bestätigte Emails: 58 (21 %)

  Tërhjekje të nënshkrimeve/ Widerrufene Unterschriften: 0 (0,0 %)

  ***

  P.S. Nëse dikush nga ju ka mbledhë nënshkrime me dorë (listë), ju lutem ti dërgoni në këtë E-mail: bajramosmani@online.de . Nëse jo, atëhere Peticioni anline do të përgatitet për dorëzim

  Me nderime LDK Gjermani - Komisioni i Peticionit

 • Peticionin deri me 07. 06. 2015 e nenshkruan keta persona:

  Gjermani:

  Besigheim: Nezir Fejza ,
  Biberach: Imer Matoshi
  Blomberg: Helmut Schmeißner
  Böblingen: Lon Karrica
  Bochum: Gezim Salihu
  Brohl-Lützing: Hasan Qyqalla
  Deçan: Adem Lushaj
  Denzlingen: Shekndije Shabani
  Düren: Agim Gashi
  Düsseldorf: Rrahim Rastelica
  Emmendingen: Atdhe Shabani , Egzokthim Shabani , Mustafe Shabani, Sanije Shabani Emmering: Milazim Kajtazi
  Eppingen: Berisha Nexhmi
  Erkrath: Nicht öffentlich
  Essen: Hesat Bytyçi
  Esslingen: Musa Jasiqi
  Esslingen (Zell): Musa Jasiqi
  Fellbach: Ali Sylejmani ,
  Frankenthal: Hajrush Kqiku ,
  Frankfurt am Main: Gjon Thaqi
  Freiburg: Jo publik , Kosovare Shabani
  Fürstenfeldbruck: Bashkim Leci
  Gevelsberg: Agim Kçiku
  Giessen: Ahmet Konjusha
  Gummersbach: Vebi Fazliu
  Hamburg: Arife Maliqi , Ramadan Ajdari , Jo publik
  Hildesheim: Agim Krasniqi
  Hornberg: Jo publik
  Kamp-Bornhofen: Mehdi Shatri
  Karlsruhe: Jo publik
  Kassel: Sadik Mulaj
  Kiel: Nicht öffentlich
  Konstanz: Reshat Murati
  Kornwestheim: Fatmir Hasani
  Kronberg: Gjina Nujiqi
  Langenfeld: Jo publik
  Leinefelde: Fazli Obrazhda
  Leverkusen: Mucolli Fatmir
  Linz: Mehdi Dardani Prushi
  Ludwigsburg: Bedrush Nezaj
  Magstadt: Jo publik
  Mainburg: Selman Sylaj
  Mannheim: Enver Spahiu
  Mönchengladbach: Ali Tolaj
  Montabaur: Nicht öffentlich
  München: Agim Curri , Qerim Hajdini
  Münster: Ahmet Krasniqi
  Murr: Qamil Sutaj
  Nürnberg: Astrit Ademaj , Nusret Derguti
  Oberschleißheim: Xhevdet Bekteshi
  Paderborn: Hysni Nikqi
  Prishtina: Amanda Berisha , Nexhat Muharremi
  Prishtine: Ymer Neziri
  Prizren: Ahmet Gashi
  Quierschied: Jo publik
  Ravensburg: BajraM Osmani , Luljete Osmani , Rexhep Elezaj
  Recklinghausen: Sejdi Gashi
  Regensburg: Eduard Gashi
  Root: Nicht öffentlich
  Salem - Mimmenhausen: Emrush Qeku
  Schopfheim: Myrt Haxhija
  Senden:Blerim Hajdaraj
  Simonswald: Nazim Himaj
  Sindelfingen: Jo publik
  Speyer: Halit Nezaj
  Streamwood: Faik Vitia
  Stuttgart: Anton Berisha
  Treviso-Italia: Florim Zeqa
  Troisdorf: Jo publik, Rrustemaj Halil
  Tuttlingen: Jo publik
  Ulm: Sadik Kurmehaj , Sami Bicaj
  Velbert: Ibush Islami , Islami Ibush
  Villingen-Schwenningen: Mentor Thaqi
  Walldürn: Jo publik
  Wentorf bei Hamburg: Iwo Lessak
  Wollmatinger str: Reshat Murati
  Würselen: Sead Ramadani
  Stuttgart: Hafiz Gagica
  Podujeve : Jo publik
  1000: Gollak Gollaku
  10000: Latif Gashi
  23000: Nicht öffentlich
  30000:Nicht öffentlich
  3802: Drita Curri - Kosumi
  5000: Jo publik
  54915: Jo publik
  6400: Imer Matoshi
  70711: Jo publik
  79351: Munir Bekteshi

  Itali:

  Lana Italien: Jo publik
  39011: Gezim Bajrami , Gezim Bajrami

  Luxemburg:7540: Jo publik

  Austri:

  Linz: Afrim Neziri , Afrim Nwziri , Mehdi Prishi , Mehdi Prushi
  Sankt pölten: Arjeta Nuredini
  Traun: Selver Shkodra
  Wien: Jo publik
  1160: Ermal Vejsa
  4020: Naser Sherifi
  4053: Jo publik
  8605: Jo publik

  Schweiz:

  Adlikon: Ahmet Asani
  Adliswil: Januz Mustafa
  Bäriswil: Rasim Gërvalla
  Basel: Arsim Sadriu ,Shpresa Demolli
  Bellevue: Rexhaj Avdulla
  Bremagrten AG: Armend Nuhaj
  Buchs: Çekaj Edison
  Dübendorf: Gjoké Paloka
  Emmenbrücke: Xun Çetta
  Fallanden: Ali Adili
  Grenchen: Musa sylejmani
  Langenthal: Saim Tahiraj
  Lausanne: Zeqir Emrllahi
  Les Avanchets: Nexhmedin Ilazi
  Luzern: Jo publik, Petrit Taqaj
  Marly: Muharremi Shaban
  Meyrin / GE:Gërvalla Avdyl
  Neuenhof CH: Xhevdet Berisha
  Obertieden Ch: Hr.Kristë Markaj
  Rapperswil: Ganimet Murseli
  Seon AG/Schweiz: Ismet Shabani
  St. gallen: Shefqet Dibrani
  Wallisellen: Jo publik
  Widnau: Jo publik
  Winterthur: Jo publik
  Wittenbach: Bajrami Shaip
  Zuchwil: Mentor berisha
  Zürich: Jo publik
  1219: Zeqiri RASIM
  1897: Jo publik
  5004: Pajazit Morina
  5036: Vishi Sami
  6015: Taçaj Petrit
  7302: Xhevat zymberaj
  8604: Lakna Gazmend
  8810: Bujar Zajmi

  Belgjike: Jo publik
  Herent: Neziraj Idriz

  Albanien:
  Prishtina: Genc Sekiraqa
  Prishtine: Nicht öffentlich
  10000: Emine mehani , Flakrim Berisha
  100000: Musa Bajaraktari
  30000: Jo publik
  71000: Arben Gashi

  Frankreich:
  Grenoble: Gagica Nazif
  Lyon: Grainca Fitim
  Strasbourg: Mehmetaj demë , Milaim Redenica
  1260: Zogist Perhejete  Mbreteria e bashkuar:

  London: Albin Ratkoceri

  Kanada:

  Courtenay: Blerim Raci
  B3m 1g4:Arben Shala
  T3k 1n4: Nicht öffentlich

  Norvegji:

  Asker: Blerim Gjoni
  Borgenhaugen: Bardh Nengurra
  Oslo: Albert Januzaj
  Volda: Sadri Kaqorraj
  1387: Blerim Gjoni

  Suedi:

  Båstad: Jo publik
  Malmö: Sahiti Basha; Shpetim Prekaj
  Ulricehamn: Gezim Ramosaj

  ShBA:
  Bronx: Abedin Zymberi
  10467: Dardan Selca
  10468: Zoja Rexhaj
  54915: Jo publik , Jo publik

  Kosova:

  Peje: Genta Peja , Jeton Sopa , Robert Kelmendi
  Deçan: Fadil Kasumaj; Jo publik
  Ferizaj: Shyqeri Azemi , Ali Shabani , Ismet Çerkini
  Gjakova: Dren Duraku
  Pejë: Jeton Beqiraj , Valdet Shala
  Podujevë: Jo publik

Debatter

Pro

Noch kein PRO Argument.

Contra

Noch kein CONTRA Argument.