Terület: Magyarország
Egészség

Petíció a Bio- és Gyógynövényboltok Védelmében - Magyar Tulajdonú Mikro- és Kisvállalkozások

A petíció címzettje
Magyar Kormány
139 Támogató
3% elért 5 000 gyűjtési célhoz
139 Támogató
3% elért 5 000 gyűjtési célhoz
  1. Indított 2024.05.04.
  2. Gyűjtemény eddig > 3 hónap
  3. Benyújtás
  4. Párbeszéd a címzettel
  5. Döntés

Elfogadom, hogy adataimat tárolja. Én döntöm el, hogy ki láthatja a támogatásomat. Ezt a hozzájárulást bármikor visszavonhatom .

Jogunk van étrend-kiegészítőt és vitamint megbízható forrásból vásárolni!
Mi, az aláírók, mélységes aggodalommal figyeljük a multinacionális kereskedők egyre növekvő térnyerését Magyarországon, különös tekintettel az étrend-kiegészítők és vitaminok kiskereskedelmi forgalmazása terén. Úgy véljük, hogy a - köznyelvben Bio-és gyógynövény boltok - magyar tulajdonú mikro és kisvállalkozások, nem csupán gazdasági entitások, hanem kulturális és közösségi értéket is képviselnek, amelyek hozzájárulnak hazánk gazdasági sokszínűségéhez és a magyar lakosság egészségtudatos életmódjához, táplálkozásához.
Ezért kérjük a magyar kormányt és a döntéshozókat, hogy hozzanak olyan jogszabályokat, amelyek elősegítik a magyar tulajdonú mikro- és kisvállalkozások fennmaradását és versenyképességét a következő feltételek mentén:

Indoklás:

Étrend-kiegészítők és vitaminok forgalmazása kizárólag olyan kiskereskedelmi szaküzletekben legyen engedélyezett, ahol:

1. Biztonságos és Bizonyítottan Hatásos Termékek: biztosított az termékek nyomon követhetősége, forrásának ellenőrzése, valamint garantált a biztonságosság és hatásosság.
  2. Specializáció Áruválaszték: étrend-kiegészítők, vitaminok, gyógyteák, egészséges élelmiszerek, minimálisan az áruválaszték 50%-át reprezentálják.
  3. Személyre Szabott Szakmai Tanácsadás: a vásárlók számára elengedhetetlen, hogy a vásárlás helyszínén releváns szakmai tanácsokat kapjanak, amik elősegíti a döntéshozatalt és a legmegfelelőbb termékek kiválasztását, valamint megelőzik az esetleges - nem megfelelő alkalmazás, kontraindikáció okozta - egészségkárosodást.
  4. A Fogyasztók Biztonsága: szükséges, hogy a fogyasztók biztonsága és jóléte minden esetben elsőbbséget élvezzen a profit-érdekekkel szemben.
  5. Minősítés Szaküzletek: csak azok a boltok forgalmazhassanak étrend-kiegészítőket és vitaminokat, amelyek megfelelnek a Bio és Gyógynövény Kereskedők Szövetségének szigorú minősítési követelményeinek.

Link a petícióhoz

Kép QR kóddal

Letéphető cédula QR kóddal

letöltés (PDF)

Fordítsa ezt a petíciót most

Új nyelvi változat

Ùjdonságok

Ez egy igazán fontos probléma, több ezer magyar család megélhetése a tét!

Még nincs CONTRA érv.

Miért írnak alá az emberek

A petíció terjesztésének eszközei.

Van saját weboldala, blogja vagy egy teljes webportálja? Legyen szószólója és szorzója ennek a kezdeményezésnek. Szalaghirdetések, elemek és az API-t (felület) áll rendelkezésünkre, amelyeket beágyazhatunk az Ön oldalához. A szerszámokhoz

Fordítsa ezt a petíciót most

Új nyelvi változat

Segítsen a polgári részvétel erősítésében. Szeretnénk, hogy petíciója figyelmet kapjon és független maradjon.

Adományozzon most