Regija: Zagreb
Građanskim pravima

Zamolba za omogućavanjem pristupa i korištenja livade na kojoj je dozvoljeno šetanje pasa bez povodc

Podnositelj peticije nije javan
Peticija je upućena na
Grad Zagreb

Peticija je zaključena.

Peticija je zaključena.

1. Pokrenut ožujka 2023
  2. Zbirka završena
  3. Poslato
  4. Dijalog
  5. Okončano

U skladu s Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama, koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba, na 18. sjednici, 17. prosinca 2018., u Članku 17., među lokacijama o javnim površinama na kojima se psi mogu kretati bez povodca, pod brojem 38. spominje se prostor „sjeverno od Nalješkovićeve ulice, istočno od OŠ Marina Držića“. Spomenutoj površini, koja pripada gradskoj četvrti Trnje, onemogućen je prilaz/ulaz, kao i namjena njezina korištenja, obzirom da je pristup spomenutoj površini bespravno ograđen izuzetno opasnom armiranom mrežom. Navedena tvorevina ne samo da je bespravno postavljena, ne samo da predstavlja opasnost za djecu iz susjednih škola već je i nama vlasnicima pasa na taj način onemogućen ulaz na spomenutu livadu i njezino korištenje. Mi, vlasnici pasa s područja gradske četvrti Trnje, u skladu s Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama, po kojoj spomenuti prostor „sjeverno od Nalješkovićeve ulice, istočno od OŠ Marina Držića“ predstavlja javnu površinu na kojoj se psi mogu kretati bez povodca, molimo nadležne za što hitnije uklanjanje neovlašteno postavljene nakaradne, bespravne i opasne armature te omogućavanje adekvatnog ulaza na spomenutu livadu i njezino korištenje.

Obrazloženje

hvala na podršci
Pitanje za inicijatore

Link na peticiju

Slika s QR kodom

Listić za odvajanje s QR kodom

Preuzimanje (PDF)

Još nema argumenata za.

Još nema argumenata protiv.

Pomoć jačanju građanske participacije. Želimo da vaše zabrinutosti budu saslušane dok ne postanete neovisni.

Podržite