Izjava o privatnosti

Posljednje ažuriranje na 16.11.2020

Kao platforma za politički dijalog imamo veliku odgovornost u postupanju s vašim posebno osjetljivim podacima o političkim stavovima i mišljenjima. Koje podatke prikupljamo i kako s njima sigurno postupamo, želimo vam objasniti otvoreno i razumljivo. Na ovaj način ispunjavamo našu obvezu pružanja podataka prilikom prikupljanja osobnih podataka na openPetition Članak 13 Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

Poslužitelj u Njemačkoj i šifrirani prijenos

Vaši podaci bit će pohranjeni na poslužiteljima u Data / centrima s certifikatom ISO / IEC 27001 pohranjenim u Njemačkoj. Prijenos podataka na naše poslužitelje sigurno je šifriran SSL-om u cijelom.

Koje osobne podatke prikupljamo?

  • Ime, adresa
  • Dob (samo u Austriji)
  • Broj telefona (ako je naveden)
  • Adresa e-pošte (ako je navedena)
  • Slika profila (ako je navedeno)
  • Tekst "O meni" (ako je naveden)
  • Predstavnici organizacije (ako je naznačeno)
  • Jezik određen na jeziku pretraživača ili postavljenom jeziku
  • IP adrese
  • Započete peticije
  • Izrađeni widgeti za peticiju
  • Potpisane peticije u vezi s regijom i kategorijom
  • Komentari, hitnost i zabrinutost za potpisnike (ako je naznačeno)
  • Prilozi za rasprave, recenzije rasprava
  • Mandati kreiraju i potvrđuju openPetition ili izravno istražuju openPetition
  • Izjave za nositelje javnih mandata
  • Pozdrav (za nositelje mandata, ako je naznačeno)
  • Izjava o transparentnosti za javno izabrane predstavnike (ako je naznačeno)
  • Povezivanje korisnika u anketama, tako da svaki korisnik može sudjelovati samo jednom

Kako koristimo vaše podatke?

  • Vašu ćemo adresu koristiti za određivanje dodijeljenih administrativnih razina i okruga izbornih jedinica na svim razinama.
  • Mi koristimo dob (samo u Austriji) kako bismo osigurali da podnositelji peticijei pristaše ispunjavaju minimalni zahtjev za dob
  • Mi koristimo vašu adresu da bismo vam preporučili peticije sa dodijeljenih administrativnih razina.
  • Koristimo kategoriju vaše posljednje potpisane peticije da vam možemo preporučiti peticije sa sličnim temama.
  • Javne potpise predstavljamo sa imenom, mjestom i državom.
  • Pokazujemo raspodjelu potpisa na zemljopisnim kartama s maksimalnom razlučivošću poštanskih brojeva.
  • Pokazat ćemo vam potpise susjeda iz vašeg kraja koji su potpisali sličnu peticiju. Kroz kontakt obrazac omogućujemo međusobno umrežavanje. Adresa e-pošte primatelja je skrivena od pošiljatelja. Adresa e-pošte pošiljatelja poruke vidljiva je primatelju.
  • Dopuštamo podnositelju peticije da kontaktira svoje pristaše putem naše platforme (ako ste pristali).
  • Poslat ćemo vam peticijske preporuke (ako ste se složili) potpisane u vašem kvartu.
  • Poslat ćemo vam biltene o radu openPetition (ako ste pristali na to).
  • Povremeno vam šaljemo preporuke za predstavke partnerskih nevladinih organizacija (pod uvjetom da ste dali svoj pristanak).
  • Dopuštamo podnosiocima zahtjeva za stvaranje i preuzimanje potpisa sa svim potpisima i kolektivnim formama.

Tko može vidjeti i šta može vidjeti od vaših podataka i koliko dugo?

  • Podnositelj peticije: Kao podnositelj zahtjeva mora se navesti puno ime, adresa i valjana adresa e-pošte. Od podnositelja prijave samo su naziv i mjesto javno vidljivi na web mjestu i u tražilicama. Godinu dana nakon dovršetka peticije, ime podnositelja peticije anonimno se prenosi na web mjestu.
  • Pristalice: Kao podnositelji peticije potpisom, moraju se navesti puno ime i puna adresa. Kako biste bili informirani o peticiji, potrebno je navesti valjanu adresu e-pošte. Ako se za raspravu o peticiji kreira pro ili kontra argument, potpisnik peticije mora unijeti valjanu adresu e-pošte. Pristalice javnih potpisa pokazuju samo ime i lokaciju web mjesta. Tri dana nakon potpisivanja prezime na tražilicama skraćuje se na jedno slovo. Šest mjeseci nakon završetka pretplate podaci potpisnika peticije više nisu javno dostupni. Pet godina nakon ispunjavanja peticije, potpisi će biti izbrisani.
  • Pristalice nejavnih potpisa nikada nisu javno vidljive na web mjestu ili na tražilicama.
  • Podnositelji peticije i primatelj peticije vide sve podatke pristalica, uključujući nejavne potpise, ime, starost (samo u Austriji), poštanski broj, grad i skraćeni na 4 znaka ulicu i kućni broj te eventualno komentar
  • Liste potpisa i upitnici ne mogu biti proslijeđeni od strane peticionera, samo prema peticioneru, ili bilo kome drugom.
  • Nakon predaje peticije, podnositelj zahtjeva dužan je uništiti sve podatke o potpisu koji su mu dostavljeni u digitalnom ili tiskanom obliku.
  • Nakon što se odluči za peticijski zahtjev, primatelj peticije dužan je uništiti sve podatke o potpisu koji su mu dostavljeni digitalno ili tiskano.
  • Suraditeljske nevladine organizacije koje na vlastitoj stranici prikupljaju potpise na widgetima openPetition, mogu izvesti svoje potpisne podatke i izravno vas kontaktirati (ako ste na to pristali). Ne utječemo na učestalost i sadržaj s kojim vas kontaktira NVO koji surađuje.
  • Slike profila i profili izabranih službenika javno su vidljivi na web mjestu i na tražilicama.
  • Mišljenja su javno vidljiva na web mjestu i u tražilicama, po imenu vjerovnika, nazivu grupe / stranke i datumu izjave ili posljednjoj obradi mišljenja.
  • Slike profila i profili podnositelja zahtjeva javni su na web mjestu i nisu vidljivi tražilicama.
  • Slike profila i profili potpisnika peticije vidljivi su na web mjestu preko skrivene veze. Profili se nikada ne vide na tražilicama.
  • Komentari pristaša javnih potpisa vidljivi su s imenom i lokacijom na web mjestu, ali ne i na tražilicama.
  • Komentari pristalica nejavnih potpisa vidljivi su samo uz lokaciju na web mjestu, ali ne i na tražilicama.

Kako možete odrediti svoje podatke?

  • Ako ste naveli adresu e-pošte, može vam se poslati veza za potvrdu. Potvrdite vašu adresa e-pošte i postat će te potvrđeni pristaša ove peticije.
  • Kao potvrđeni pristaša prepoznat će vas kolačić. Nakon toga možete u bilo kojem trenutku dodijeliti lozinku za prijavu na openPetition.
  • Kao potvrđeni pristaša možete urediti vidljivost svojih potpisa ili opozvati svoj potpis tijekom razdoblja pretplate.
  • Možete se prijaviti u bilo koje vrijeme putem e-pošte s potpisom prijaviti da biste uredili svoj potpis.
  • Kao potvrđeni zagovornik ili registrirani korisnik, možete upotrijebiti svoje Uređivanje profila ,
  • Kao potvrđeni zagovornik ili registrirani korisnik možete uredite svoje postavki obavijesti.
  • Kao podnositelj zahtjeva možete prenijeti svoju peticiju novom glasnogovorniku (vidi FAQ).
  • Kao nositelj mandata možete obraditi svoje mandate i predati ostavku ako je potrebno.
  • Kao nositelj mandata već možete preuzeti mandate kreirane putem platforme openPetition ili koje su predložili korisnici nakon što ste se potvrdili da ste OpenPetition kao nositelj mandata.

Nema špijuniranja e-mail adresa drugih osoba

Uz openPetition nije moguće utvrditi unosom strane e-mail adrese ima li vlasnik te e-mail adrese račun na openPetition ili je potpisao peticiju.

Dvostruka prijava za e-poštu

openPetition šalje biltene i druge e-mailove samo osobama koje su aktivno pristale na prijem. Svaku pohranjenu adresu e-pošte provjeravamo po takozvanom postupku dvostrukog odabira. Poslat ćemo vam potvrdni email. Samo ako ste aktivirali vezu za potvrdu koja se na njoj nalazi, koristimo adresu e-pošte za daljnju komunikaciju s vama. Na taj način učinkovito osiguravamo da ljudima ne šaljemo neželjene e-mailove.

Proslijedi e-mail

Korisnici imaju mogućnost preporučiti peticije prijateljima putem e-maila. Kao primatelj dobivate za svaku peticiju samo prvu poslanicu preporuke.
Primatelj može trajno blokirati daljnje primanje preporučenih mailova putem veze za odjavu u e-pošti s preporukom za sve predstavke.

Facebook/Twitter/Google+

Gumbi za društvene medije na openPetition jednostavne su veze za dijeljenje ili poveznice na stranice openPetion odgovarajućeg portala.

YouTube

Na naše web stranice ugrađujemo videozapise koji su dostupni na platformi YouTube (ugrađeni sadržaj). YouTube je usluga YouTubea LLC, podružnice Googlea Inc, uvjeti koji se primjenjuju su Googleova pravila o privatnosti ,

Međutim, možda ćete biti povezani s podacima o sebi ako ste prijavljeni na YouTube ili drugu uslugu koju pruža Google. Ako to ne želite, odjavite se s Google računa prije nego što kliknete ugrađeni videozapis za reprodukciju.

Google pretraživanje

Na ovoj se web stranici koristi "Google prilagođeno pretraživanje". Kada koristite okvir za pretraživanje na pretraživanje stranica Podaci će biti proslijeđeni Googleu u okviru za pretraživanje. Primjena Googleova pravila o privatnosti ,

Cookies

Kolačići su male datoteke koje se pohranjuju na tvrdi disk posjetitelja. Omogućuju zadržavanje podataka određeno vrijeme i prepoznavanje računala posjetitelja. Za bolje savjetovanje korisnika koristimo trajne kolačiće. Također koristimo sesijske kolačiće koji se automatski brišu kada zatvorite preglednik. Možete postaviti svoj preglednik da vas obavještava o smještanju kolačića.

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-erlauben-und-ablehnen
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/de-de/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Koristimo samo tehnički potrebne kolačiće. Ne koristimo kolačiće za praćenje ili analizu ponašanja korisnika.

Lokalna pohrana

Za lokalno predmemoriranje unosa obrasca, openPetition koristi lokalnu pohranu web preglednika. Unosi obrazaca zaštićeni su od slučajnog brisanja u lokalnoj pohrani dok se obrazac ne pošalje ili dok se ne odjavite.

Matomo (bivši Piwik)

Naša web stranica koristi uslugu analize web stranica Matomo, koja openPetition koristi za analizu korištenja web stranice. Uz pomoć kolačića informacije o općoj upotrebi prenose se na naš poslužitelj. Ne sprema se nikakvo osobno ponašanje. Vaša IP adresa bit će anonimna. Također možete uložiti prigovor na pohranu općih podataka o upotrebi:

opozicija:

Pohrana IP adrese

Iz pravne sigurnosti IP adresa posjetitelja u kombinaciji s datumom i vremenom uvijek se sprema kada sudjeluje u sadržaju platforme openPetition. IP adresa se obično može zatvoriti za davatelja internetskih usluga. Na davatelju internetskih usluga identitet vlasnika veze može se utvrditi u bilo kojem trenutku. Prema Zakonu o zadržavanju podataka (VDS), nositelji veze mogu se prepoznati do 10 tjedana retroaktivno putem IP adrese.

odgovornost

od § 14. stavak 2. TMG Prema uputama nadležnih tijela pružat ćemo podatke o osobnim podacima u pojedinačnim slučajevima, u mjeri u kojoj je to u svrhu provođenja zakona, radi osiguranja sigurnosti policijskih tijela zemlje, ispunjavanja zakonom propisanih dužnosti savezne i pokrajinske agencije za zaštitu države, Savezne obavještajne službe ili Vojne zaštitne službe ili potreban za provođenje prava intelektualnog vlasništva.

Poslužitelj log datoteka

Svakim posjetom platforme openPetition ili stranicama na kojima se nalazi transparent ili widget peticije, internet preglednik posjetioca automatski će nama proslijediti informacije. To uključuje informacije o vrsti preglednika, operativnom sustavu, IP adresi, vremenu i posljednjoj stranici koju ste prethodno posjetili (preporučitelj). Ti podaci nisu dodijeljeni određenim osobama na openPetition. Datoteke zapisa statistički su procijenjene i pomažu u osiguravanju rada stranica bez pogreške.

FundraisingBox

Za našu mogućnost doniranja putem Interneta koristimo uslugu FundraisingBox. FundraisingBox jamči potpunu zaštitu podataka i legalno sigurno čuvanje podataka. FundraisingBox preuzima obradu plaćanja za nas. Podaci iz donacijskih transakcija kriptiraju se u svakom trenutku putem SSL-a i pohranjuju se u europskim podatkovnim centrima. Dodatne informacije o zaštiti podataka na FundrainsingBoxu mogu se naći ovdje: https://www.fundraisingbox.com/datenschutz ,

Facebook stranica tvrtke

Službenu Facebook stranicu imamo pod URL-om https://www.facebook.com/openPetition na temelju članka 6. stavka 1. lit. f DSGVO. Ne prikupljamo, ne pohranjujemo ili obrađujemo osobne podatke naših korisnika u bilo kojem trenutku na ovoj web stranici. Nadalje, niti jednu drugu obradu podataka nećemo poduzimati niti pokretati. Podaci koje ste unijeli na našoj Facebook stranici, kao što su komentari, videozapisi ili slike, nikada nas ne koriste niti obrađuju u bilo koje druge svrhe.

Facebook koristi takozvane metode praćenja weba na ovoj stranici. Imajte na umu: Ne može se isključiti da će Facebook koristiti podatke vašeg profila, na primjer, za procjenu vaših navika, osobnih odnosa ili sklonosti. Mi nemamo utjecaj na obradu vaših podataka od strane Facebooka.

Stranica tvrtke na Twitteru

Djelujemo na url-u

službena stranica na Twitteru temeljena na članku 6. stavku 1. lit. f GDPR. Ne prikupljamo, ne pohranjujemo ili ne obrađujemo osobne podatke naših korisnika na ovom web mjestu u bilo koje vrijeme. Nadalje, mi ne provodimo niti iniciramo nikakvu drugu obradu podataka. Tvitove koje unesete na Twitter objavljuje Twitter i nikada ih ne koristimo ili obrađujemo u bilo koju drugu svrhu.

Twitter koristi takozvane metode web praćenja na ovoj stranici. Imajte na umu: Ne može se isključiti da će Twitter koristiti podatke vašeg profila, na primjer, za procjenu vaših navika, osobnih odnosa ili sklonosti. Mi nemamo utjecaj na obradu vaših podataka putem Twittera.

Vaša prava kao korisnika

Desno za informacije: Imate pravo tražiti potvrdu obrade osobnih podataka; Ako je to slučaj, imate pravo na podatke o tim osobnim podacima i na podatke navedene u članku 15. GDPR. Pokrenite upit podataka

Pravo na ispravljanje: Imate pravo odmah zatražiti ispravku netočnih osobnih podataka koji se odnose na vas i, ako je potrebno, popunjavanje nepotpunih osobnih podataka.

Pravo na brisanje: Imate pravo zahtijevati da se vaši osobni podaci koji se odnose na vas izbrišu bez odgađanja, pod uvjetom da je ispunjen jedan od razloga detaljnih u članku 17. GDPR-a, na primjer, ako ti podaci više nisu potrebni u sljedeće svrhe. Izbrišite openPetition račun

Pravo na ograničenje obrade: Imate pravo tražiti ograničenje obrade za vrijeme bilo kojeg ispitivanja ako je ispunjen jedan od uvjeta iz članka 18. GDPR, na primjer, ako prigovorite na obradu.

Pravo na prenosivost podataka: U određenim slučajevima, koji su detaljno navedeni u članku 20. GDPR-a, imate pravo primati osobne podatke koji se odnose na vas u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom obliku ili zatražiti prijenos tih podataka trećoj strani.

Pravo na prigovor: Jesu li podaci utemeljeni na članku 6. stavku 1. lit. (obrada podataka radi zaštite legitimnih interesa), imate pravo prigovoriti na obradu u bilo kojem trenutku iz razloga koji proizlaze iz vaše posebne situacije. Zatim osobne podatke više ne obrađujemo, osim ako očigledno postoje opravdani legitimni razlozi za obradu koji nadmašuju interese, prava i slobode subjekta podataka ili ako je obrada u svrhu tvrdnji, ostvarivanja ili zaštite pravnih zahtjeva. Opozovite dati pristanak

Pravo na žalbu nadzornom tijelu: Prema članu 77 DSGVO imate se pravo žaliti nadzornom tijelu ako smatrate da obrada vaših podataka krši propise o zaštiti podataka. Odgovorno nadzorno tijelo za pitanja zaštite podataka je Berlinski povjerenik za zaštitu podataka i slobodu informacija ,

Pravni temelj za obradu osobnih podataka

U slučaju kada dobijemo suglasnost subjekta za obradu osobnih podataka, članak 6. stavka 1. lit. opću uredbu o zaštiti podataka EU-a (GDPR) kao pravnu osnovu za obradu osobnih podataka.

U obradi osobnih podataka potrebnih za izvršenje ugovora čiji je stranka osoba, članak 6. stavka 1. lit. b DSGVO kao pravna osnova. To se odnosi i na postupke obrade potrebne za provođenje pred ugovornih mjera.

U mjeri u kojoj je obrada osobnih podataka potrebna za ispunjenje zakonske obveze prema kojoj se primjenjuje naša tvrtka, članak 6. stavak 1. lit. c DSGVO kao pravna osnova.

U slučaju da je obrada potrebna za izvršavanje zadatka od javnog interesa ili u vršenju službene ovlasti, koja je povjerena kontroloru, članak 6. stavak 1. lit. DSGVO kao pravna osnova.

Ako je obrada potrebna radi zaštite legitimnih interesa naše tvrtke ili treće strane, i ako interes, osnovna prava i slobode subjekta podataka ne prevladavaju nad prvim interesom, članak 6. stavak 1. lit. DSGVO kao pravni temelj za obradu.

Opseg

Ova se pravila o privatnosti odnose na sav sadržaj na našim stranicama openPetition.de i openPetition.eu. Ne uključuje web stranice povezane s našom stranicom.

ažuriranje

Nova tehnička dostignuća i razvoj na Internetu povremeno zahtijevaju prilagođavanja ili nadopune pravila o privatnosti openPetition. U tom ćete trenutku biti obaviješteni o promjenama.

efikasnost

Pokazatelj "Zadnje ažuriranje" na vrhu pravila o privatnosti ukazuje na to kada je izjava o privatnosti zadnji put izmijenjena. Promjene će stupiti na snagu kad na našoj platformi objavimo revidirane politike o privatnosti.

Odgovorno tijelo

Odgovorno tijelo je fizička ili pravna osoba koja sama ili u dogovoru s drugima odlučuje o svrhama i sredstvima obrade osobnih podataka.

Odgovorni za obradu podataka na ovoj web stranici je:
openPetition gGmbH
Haus der Demokratie und Menschenrechte
Greifswalder Str. 4
10405 Berlin

Zastupljen od strane:
Geschäftsführer Jörg Mitzlaff
Haus der Demokratie und Menschenrechte
Greifswalder Str. 4
10405 Berlin

Kontakt

Ako želite iskoristiti svoja prava kao korisnik ili imate dodatnih pitanja o privatnosti na openPetition, slobodno nas kontaktirajte na e-mail adresu datenschutz@openpetition.de

Publikacije Materijal

  • Atlas Peticija 2018/19 (PDF)
  • Papir: Peticije kao alat za sudjelovanje javnosti s niskim pragom (PDF)
  • Godišnje i izvješće o transparentnosti (PDF)
  • Radni papiri Pravo na peticiju (PDF)
  • Magistarski rad internet sudjelovanje (PDF)

tekuće kolekcije

Pomoć jačanju građanske participacije. Želimo da vaše zabrinutosti budu saslušane dok ne postanete neovisni.

Promovirajte sada

openPetition International