Datu privātuma politika

Pēdējais atjauninājums vietnē 16.11.2020

Mums kā politiskā dialoga platformai ir liela atbildība, apstrādājot jūsu slepenos datus par politisko attieksmi un viedokļiem. Mēs vēlamies jums atklāti un saprotami izskaidrot, kādus datus mēs apkopojam un kā mēs ar tiem droši rīkojamies. To darot, mēs ievērojam savu pienākumu sniegt informāciju, vācot personas datus no openPetition saskaņā ar Vispārējās datu aizsardzības regulas (GDPR) 13. pantu.

Serveris Vācijā un šifrēta pārraide

Jūsu dati tiek glabāti serveros ISO / IEC 27001 sertificētos datu centros Vācijā. Datu pārraide uz mūsu serveriem ir droši šifrēta, izmantojot SSL.

Kādus personas datus mēs vācam?

  • Vārds, adrese
  • Vecums (tikai Austrijā)
  • Tālruņa numurs (ja norādīts)
  • E-pasta adrese (ja norādīta)
  • Profila attēls (ja norādīts)
  • Teksts “Par mani” (ja norādīts)
  • Organizācijas pārstāvji (ja norādīts)
  • Valoda, ko nosaka pēc pārlūka valodas vai iestatītās valodas
  • IP adrese
  • Izsludinātās petīcijas
  • Izveidoti petīciju logrīki
  • Parakstītas petīcijas, kas saistītas ar reģionu un kategoriju
  • Parakstītāju komentāri, steidzamība un bažas (ja ir)
  • Debašu atsauksmes, debašu komentāri
  • Pilnvaras esat izveidojis pats un verificējis openPetition vai izpētījis tieši openPetition
  • Paziņojumi valsts amatpersonām
  • Sveiciens (mandāta turētājiem, ja norādīts)
  • Pārredzamības deklarācija valsts pilnvarnieku īpašniekiem (ja norādīts)
  • Lietotāju saite aptaujās, lai katrs lietotājs varētu piedalīties tikai vienu reizi

Kā mēs izmantojam jūsu datus?

  • Mēs izmantojam jūsu adresi un to izmantojam, lai noteiktu piešķirtos administratīvos līmeņus un vēlēšanu apgabalus visos līmeņos.
  • Mēs izmantojam vecumu (tikai Austrijā), lai nodrošinātu, ka petīciju iesniedzēji un atbalstītāji ir sasnieguši minimālo vecumu
  • Mēs izmantojam jūsu adresi, lai ieteiktu jums petīcijas no piešķirtajiem administratīvajiem līmeņiem.
  • Mēs izmantojam jūsu pēdējās parakstītās petīcijas kategoriju, lai ieteiktu petīcijas par līdzīgām tēmām.
  • Mēs uzrādam publiskus parakstus ar vārdu, vietu un valsti.
  • Mēs parādām parakstu sadalījumu ģeogrāfiskajās kartēs ar maksimālo pasta indeksu rajona izšķirtspēju.
  • Mēs parādām jūsu kaimiņu parakstus, kuri ir parakstījuši to pašu petīciju. Izmantojot kontaktinformācijas veidlapu, mēs iespējojam tīkla izveidošanu savā starpā. Saņēmēja e-pasta adrese ir paslēpta no sūtītāja. Sūtītāja e-pasta adrese ir redzama saņēmējam.
  • Mēs ļaujam petīcijasiesniedzējam sazināties ar saviem atbalstītājiem, izmantojot mūsu platformu (ja esat tam piekritis).
  • Mēs jums nosūtīsim petīciju ieteikumus (ja esat piekrituši), kas ir parakstīti jūsu apkārtnē.
  • Mēs jums nosūtīsim laikrakstus par openPetition darbu (ja esat tam piekritis).
  • Mēs laiku pa laikam nosūtām jums lūgumrakstu ieteikumus no sadarbības partneru NVO (ja esat devis savu piekrišanu).
  • Mēs ļaujam petīcijas iesniedzējam ģenerēt un lejupielādēt parakstu sarakstus ar visiem parakstiem un anketām.

Kurš var redzēt, cik ilgi un cik daudz ir jūsu dati?

  • Petīcijas iesniedzējs: Petīcijas iesniedzējam ir jāsniedz pilns vārds, adrese un derīga e-pasta adrese. Vietnē un meklētājprogrammās ir publiski redzams tikai petīcijas iesniedzēja vārds un atrašanās vieta. Gadu pēc petīcijas slēgšanas iesniedzēja vārds tiek anonimizēts tīmekļa vietnē.
  • Atbalstītāji: kā petīcijā ar parakstu atbalstītājam ir jānorāda pilns vārds un uzvārds un adrese. Lai paliktu informēts par petīciju, ir nepieciešama derīga e-pasta adrese. Ja petīcijas debašu istabai tiek izveidots vienlīdzīgs vai pretējs arguments, atbalstītājam jāievada derīga e-pasta adrese. Publiski parakstiem tīmekļa vietnē tiek parādīts tikai atbalstītāja vārds un atrašanās vieta. Trīs dienas pēc parakstīšanas meklētājprogrammās uzvārds tiek parādīts saīsināts līdz vienam burtam. Sešus mēnešus pēc abonēšanas beigām atbalstītāju datus vairs nevar aplūkot publiski. Paraksti tiks dzēsti piecus gadus pēc petīcijas slēgšanas.
  • Nevienā brīdī tīmekļa vietnē vai meklētājprogrammām nav publiski redzami slēpto parakstu atbalstītāju dati.
  • Petīciju iesniedzēji un petīciju saņēmēji var redzēt vārdu, vecumu (tikai Austrijā), pasta indeksu, vietu un ielas un mājas numuru, kas saīsināts līdz 4 rakstzīmēm no visiem atbalstītāja datiem, izņemot parakstus, kas nav publiski, un, ja piemērojams, iesniegto komentāru
  • Petīcijas iesniedzējs, izņemot petīcijas saņēmēju, nedrīkst pārsūtīt parakstu sarakstus un anketas nevienam.
  • Pēc petīcijas nodošanas petīcijas iesniedzējam ir pienākums iznīcināt visus viņam sniegtos paraksta datus digitālā vai drukātā veidā.
  • Pēc lēmuma pieņemšanas par petīciju saņēmējam ir pienākums iznīcināt visus paraksta datus, kas viņam ir pieejami digitāli vai drukāti.
  • Sadarbības partneru NVO, kas savās vietnēs savāc parakstus uz OpenPetition logrīkiem, var eksportēt jūsu paraksta datus un tieši sazināties ar jums (ja esat devis piekrišanu). Mums nav ietekmes uz biežumu un saturu, ar kuru sadarbības partneris NVO ar jums sazinās.
  • Profilu attēli un ievēlēto ierēdņu profili ir publiski redzami vietnē un meklētājprogrammās.
  • Paziņojumi ir publiski redzami tīmekļa vietnē un meklētājprogrammām ar mandāta turētāja vārdu, parlamentārās grupas / partijas nosaukumu un paziņojuma laiku vai paziņojuma pēdējo apstrādi.
  • Petīciju iesniedzēju profila attēli un profili ir publiski pieejami vietnē, un meklētājprogrammām tie nav redzami.
  • Profila attēli un atbalstītāju profili ir redzami vietnē caur slēptu saiti. Profili nekad nav redzami meklētājprogrammās.
  • Publisko parakstu atbalstītāju komentāri ir redzami ar vārdu un atrašanās vietu vietnē, bet ne meklētājprogrammām.
  • Neatklātu parakstu atbalstītāju komentāri ir redzami tikai ar atrašanās vietu vietnē, bet ne meklētājprogrammām.

Kā jūs varat noteikt savus datus?

  • Ja esat norādījis e-pasta adresi, jums var būt nosūtīta apstiprinājuma saite. E-pasta adreses apstiprināšana padarīs jūs par verificētu atbalstītāju.
  • Kā apstiprinātu atbalstītāju jūs atpazīs sīkfails. Pēc tam jūs varat sev piešķirt paroli, lai jūs jebkurā laikā varētu ieiet OpenPetition.
  • Kā verificēts atbalstītājs abonēšanas periodā varat rediģēt savu parakstu redzamību vai atsaukt parakstu.
  • Jebkurā laikā varat reģistrēties, izmantojot savu paraksta e-pastu reģistrēt lai rediģētu savu parakstu.
  • Kā verificēts atbalstītājs vai reģistrēts lietotājs, jūs varat izmantot savu profila rediģēšanu ,
  • Kā apstiprināja atbalstītājs vai reģistrēts lietotājs, jūs varat izmantot savu paziņojumu iestatījumu rediģēsanu ,
  • Kā petīcijas iesniedzējs jūs varat nodot savu petīciju jaunam pārstāvim (sk FAQ).
  • Kā mandāta turētājs jūs varat apstrādāt savas pilnvaras un vajadzības gadījumā priekšlaicīgi atkāpties no amata.
  • Kā mandāta turētājs jūs jau varat uzņemties mandātus, ko izveidojis openPetition vai ko ierosinājuši lietotāji pēc tam, kad esat pārliecinājies, ka esat OpenPetition kā pilnvaru turētājs.

Netiek izspiegota sveša e-pasta adrese

Izmantojot OpenPetition, nav iespējams noteikt, vai šīs e-pasta adreses īpašniekam ir konts openPetition vai vai viņš ir parakstījis petīciju, ievadot ārēju e-pasta adresi.

Divkāršas izvēles e-pasts

openPetition sūta laikrakstus un citus e-pasta ziņojumus tikai tiem cilvēkiem, kuri ir piekrituši to saņemšanai. Mēs pārbaudām katru saglabāto e-pasta adresi, izmantojot tā saukto divkāršās izvēles procedūru. Mēs jums nosūtīsim apstiprinājuma e-pastu. Tikai tad, kad būsiet aktivizējis tajā esošo apstiprināšanas saiti, mēs izmantosim e-pasta adresi turpmākai saziņai ar jums. Tas ir veids, kā mēs efektīvi nodrošinām, ka nesūtām e-pastus cilvēkiem, kas tos neprasa.

Pārsūtīt e-pastu

Lietotājiem ir iespēja ieteikt petīcijas pa e-pastu draugiem. Kā saņēmējs par katru petīciju saņemat tikai pirmo pārsūtīšanas pastu.
Saņēmējs var neatgriezeniski bloķēt nosūtīšanas e-pastu turpmāku saņemšanu, izmantojot pierakstīšanās saiti nosūtīšanas e-pastā visiem petīcijām.

Facebook / Twitter / Google +

OpenPetition sociālo mediju pogas ir vienkāršas kopīgošanas saites vai saites uz attiecīgā portāla openPetiton lapām.

YouTube

Mēs savā vietnē iekļaujam videoklipus, kas ir pieejami YouTube platformā (iegults saturs). YouTube ir pakalpojuma YouTube LLC, Google Inc. meitasuzņēmuma, pakalpojums. Tiek piemērota Google privātuma politika .

Tomēr informāciju par sevi var piešķirt, ja esat pierakstījies YouTube vai citā Google pakalpojumā. Ja jūs to nevēlaties, pirms noklikšķināšanas uz iegulta videoklipa, lūdzu, atsakieties no sava Google konta, lai to atskaņotu.

Google meklēšana

Šajā vietnē tiek izmantota “Google pielāgotā meklēšana”. Izmantojot meklēšanas lodziņu Meklēt lapā Dati tiks pārsūtīti Google meklēšanas lodziņā. Piesakies Google konfidencialitātes politikai ,

GOOGLE reCAPTCHA

Google reCAPTCHA Version 3 funkcija palīdz mums noteikt ļaunprātīgus uzbrukumus mūsu mājas lapā un mūsu pakalpojumiem. Tāpēc šī iespēja atrast kādu no mūsu vietnes, jo īpaši formās. Ir beidzas šā testa ierīces un pieteikšanās datus uz Google serveriem, bet ne ievadīto uz veidlapā. Nekādos apstākļos iegūtie dati tiks izmantoti reklāmas nolūkos. Kādas ir privātuma politika Google .

Sīkdatnes

Sīkfaili ir mazi faili, kas tiek glabāti apmeklētāja cietajā diskā. Tie ļauj noteiktu laiku turēt informāciju un identificēt apmeklētāja datoru. Mēs labāk izmantojam pastāvīgus sīkfailus. Mēs izmantojam arī sesijas sīkdatnes, kuras automātiski tiek izdzēstas, aizverot pārlūkprogrammu. Jūs varat iestatīt savu pārlūku tā, lai tas informētu jūs par sīkdatņu izvietošanu.

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-erlauben-und-ablehnen
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/de-de/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mēs izmantojam tikai tehniski nepieciešamās sīkdatnes. Mēs neizmantojam sīkfailus, lai izsekotu vai analizētu lietotāju uzvedību.

Vietējā krātuve

OpenPetition veidlapu ierakstu pagaidu glabāšanai izmanto jūsu tīmekļa pārlūka vietējo krātuvi. Veidlapas ieraksti tiek aizsargāti vietējā krātuvē no nejaušas izdzēšanas, līdz veidlapa tiek nosūtīta vai jūs izrakstāties.

Matomo (agrāk Piwik)

Mūsu vietnē tiek izmantots tīmekļa analīzes pakalpojums Matomo, ko openPetition izmanto, lai analizētu vietnes izmantošanu. Ar Cookies uz mūsu serveri tiek pārsūtīta vispārīga lietošanas informācija. Nekāda personīgā lietošanas uzvedība netiek saglabāta. Jūsu IP adrese tiks anonimizēta.

IP adreses glabāšana

Juridiskās drošības apsvērumu dēļ apmeklētāja IP adrese kopā ar datumu un laiku vienmēr tiek saglabāta, kad viņš vai viņa piedalās OpenPetition saturā. Kā likums, no IP adreses jānoslēdz apmeklētāja interneta pakalpojumu sniedzējs. No interneta pakalpojumu sniedzēja jebkurā laikā var secināt par savienojuma īpašnieka identitāti. Saskaņā ar Datu glabāšanas likumu (VDS), izmantojot IP adresi, retrospektīvi savienojuma turētājus var identificēt līdz 10 nedēļām.

atbildībac

Saskaņā ar §14 2. punktu TMG mēs sniegsim informāciju par personas datiem atsevišķos gadījumos pēc atbildīgo institūciju pasūtījuma, ciktāl tas ir paredzēts kriminālvajāšanai, federālo zemju policijas iestāžu risku aizsardzībai, Federālā konstitūcijas aizsardzības biroja likumā noteikto uzdevumu izpildei un federālo zemju, federālā izlūkdienesta vai militārā ekranizācijas dienesta vai intelektuālā īpašuma tiesību izpildes nodrošināšanai.

Servera žurnāla faili

Servera žurnālfaili Katru reizi, kad tiek izsaukta OpenPetition platforma vai lapās, kurās ir integrēts reklāma vai petīciju logrīks no openPetition, apmeklētāju pārlūka informācija tiek automātiski pārsūtīta mums. Tas ietver informāciju par pārlūka tipu, operētājsistēmu, IP adresi, laiku un pēdējo apmeklēto lapu (atsauce). Izmantojot OpenPetition, šie dati netiek piešķirti konkrētiem cilvēkiem. Žurnāla faili tiek statistiski novērtēti un palīdz nodrošināt lapu darbību bez kļūdām.

FundraisingBox

Mēs izmantojam pakalpojumu FundraisingBox mūsu tiešsaistes ziedošanas iespējai. FundraisingBox garantē pilnīgu datu aizsardzību un juridiski drošu datu glabāšanu. FundraisingBox par mums apstrādā maksājumu apstrādi. Ziedojumu transakciju dati vienmēr tiek droši šifrēti, izmantojot SSL, un tiek glabāti Eiropas datu centros. Papildinformāciju par FundrainsingBox datu aizsardzību var atrast šeit: https://www.fundraisingbox.com/datenschutz.

Facebook uzņēmuma lapa

Mēs izmantojam oficiālu Facebook lapu https://www.facebook.com/openPetition, pamatojoties uz 6. panta 1. punktu. f GDPR. Šajā lapā mēs nekad neievācam, nesaglabājam un neapstrādājam mūsu lietotāju personas datus. Turklāt mēs neveicam un neuzsāk nekādu citu datu apstrādi. Dati, kurus ievadījāt mūsu Facebook lapā, piem. Mēs nekad neizmantojam un neapstrādāsim komentārus, videoklipus vai attēlus citiem mērķiem.

Šajā lapā Facebook izmanto tā saucamās tīmekļa izsekošanas metodes. Lūdzu, ņemiet vērā šo: Nevar izslēgt, ka Facebook izmanto jūsu profila datus, piemēram, lai novērtētu jūsu ieradumus, personiskās attiecības vai vēlmes. Mēs neietekmējam jūsu datu apstrādi vietnē Facebook

Twitter uzņēmuma lapa

Mēs strādājam pie URL https://twitter.com/openPetition oficiāla Twitter lapa, kuras pamatā ir 6. panta 1. punkts. f GDPR. Šajā vietnē mēs nekad neapkopojam, neglabājam un neapstrādājam mūsu lietotāju personas datus. Turklāt mēs neveicam un neuzsākam nekādu citu datu apstrādi. Twitter ierakstītos tvītus publicē Twitter, un mēs tos nekad neizmantojam un neapstrādājam nekādiem citiem mērķiem.

Twitter šajā lapā izmanto tā saucamās tīmekļa izsekošanas metodes. Lūdzu, ņemiet vērā to: Nevar izslēgt, ka Twitter izmantos jūsu profila datus, piemēram, lai novērtētu jūsu ieradumus, personiskās attiecības vai vēlmes. Mums nav nekādas ietekmes uz jūsu datu apstrādi, izmantojot čivināt.

Jūsu kā lietotāja tiesības

Pa labi: Jums ir tiesības pieprasīt apstiprinājumu par to, vai tiek apstrādāti dati, kas attiecas uz jums personīgi; ja tas tā ir, jums ir tiesības uz informāciju par šiem personas datiem un informāciju, kas sīki aprakstīta GDPR 15. pantā. Sākuma datu informācija

Tiesības uz labošanu: Jums ir tiesības nekavējoties pieprasīt nepareizu personas datu labošanu attiecībā uz jums un, ja nepieciešams, nepilnīgu personas datu aizpildīšanu.

Tiesības uz atcelšanu: Jums ir tiesības pieprasīt, lai ar jums saistītie personas dati tiktu nekavējoties dzēsti, ja tiek ievērots viens no GDPR 17. pantā aprakstītajiem iemesliem, piemēram, ja dati vairs nav nepieciešami paredzētajiem mērķiem. Dzēst openPetition kontu

Tiesības uz apstrādes ierobežošanu: Jums ir tiesības pieprasīt apstrādes ierobežošanu jebkuras pārbaudes laikā, ja ir izpildīts viens no nosacījumiem, kas uzskaitīti GDPR 18. pantā, piemēram, ja jūs iebilstat pret apstrādi.

Tiesības uz datu pārnesamību: Dažos gadījumos, kas sīki uzskaitīti GDPR 20. pantā, jums ir tiesības saņemt ar jums saistītos personas datus strukturētā, kopējā un mašīnlasāmā formātā vai pieprasīt šo datu pārsūtīšanu trešajām personām.

Tiesības uz: Ja dati balstīti uz 6. panta 1. punktu, lit. Ja datu apstrāde ir pamatota (datu apstrāde, lai aizsargātu likumīgās intereses), jums ir tiesības jebkurā laikā iebilst pret apstrādi tādu iemeslu dēļ, kas saistīti ar jūsu konkrēto situāciju. Pēc tam mēs vairs neapstrādāsim personas datus, ja vien apstrādei nav pierādāmi pārliecinoši likumīgi iemesli, kas pārsniedz datu subjekta intereses, tiesības un brīvības, vai ja apstrāde paredzēta juridisko prasību izvirzīšanai, īstenošanai vai aizstāvēšanai. Anulēt doto piekrišanu

Tiesības pārsūdzēt uzraudzības iestādē: Saskaņā ar GDPR 77. pantā, jums ir tiesības iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei, ja uzskatāt, ka jūsu datu apstrāde pārkāpj datu aizsardzības noteikumus. Par datu aizsardzības jautājumiem atbildīgā uzraudzības iestāde ir Berlīnes pārstāve datu aizsardzības un informācijas brīvības jomā .

Personas datu apstrādes juridiskais pamats

Ciktāl mēs iegūstam datu subjekta piekrišanu personas datu apstrādei, 6. panta 1. punkta lit. ES Vispārējā datu aizsardzības regula (GDPR) kā juridisko pamatu personas datu apstrādei.

Apstrādājot personas datus, kas nepieciešami līguma izpildei, kurā ir iesaistīts datu subjekts, 6. panta 1. punkta lit. b DSGVO kā juridiskais pamats. Tas attiecas arī uz apstrādes darbībām, kas vajadzīgas, lai veiktu pasākumus pirms līguma noslēgšanas.

Ciktāl personas datu apstrāde ir nepieciešama, lai izpildītu juridiskas saistības, kas ir pakļautas mūsu uzņēmumam, 6. panta 1. punkta lit. c GDPR kā juridiskais pamats.

Ja apstrāde ir nepieciešama, lai veiktu uzdevumu, kas ir sabiedrības interesēs, vai īstenojot valsts varu, kas nodots atbildīgajai personai, 6. panta 1. punkta lit. e GDPR kā juridiskais pamats.

Ja apstrāde ir nepieciešama, lai aizsargātu mūsu uzņēmuma vai trešās personas likumīgās intereses, un ja datu subjekta intereses, pamattiesības un brīvības neatsver iepriekšējās intereses, 6. panta 1. punkta lit. f GDPR kā apstrādes juridisko pamatu.

Darbības sfēra

Šī datu aizsardzības deklarācija attiecas uz visu saturu mūsu lapās openPetition.de un openPetition.eu. Tas neietver vietnes, kas ir saistītas ar mūsu vietni.

atjaunināt

Laiku pa laikam jauni tehniski uzlabojumi un pilnveidojumi internetā liek veikt pielāgojumus vai papildinājumus OpenPetition datu aizsardzības deklarācijā. Šajā brīdī jūs tiksiet informēts par jaunajām funkcijām.

efektivitāte

Displejs "Pēdējais atjauninājums" datu aizsardzības deklarācijas augšpusē norāda, kad pēdējoreiz tika pārskatīta datu aizsardzības deklarācija. Izmaiņas stājas spēkā, kad savā platformā publicējam pārskatīto datu aizsardzības deklarāciju.

Atbildīgā iestāde

Atbildīgā iestāde ir fiziska vai juridiska persona, kas viena pati vai kopā ar citiem izlemj par personas datu apstrādes mērķiem un līdzekļiem.

Par datu apstrādi šajā vietnē ir atbildīgs :
openPetition gGmbH
Haus der Demokratie und Menschenrechte
Greifswalder Str. 4
10405 Berlin

Pārstāv :
Geschäftsführer Jörg Mitzlaff
Haus der Demokratie und Menschenrechte
Greifswalder Str. 4
10405 Berlin

Kontakti

Ja vēlaties izmantot savas lietotāja tiesības vai jums ir vēl kādi jautājumi par datu aizsardzību vietnē openPetition, lūdzu, sazinieties ar mums pa e-pasta adresi datenschutz@openpetition.de

pašreizējie lūgumraksti

parādīt visas petīcijas

Palīdziet stiprināt pilsoņu līdzdalību. Mēs vēlamies padarīt jūsu bažas dzirdamas un palikt neatkarīgiem.

Veiciniet tūlīt