Komunizmi, qe në anën e krimeve historike dhe jo në anën e drejte të historisë.

The petition was blocked due to violation of our terms of use.
Petitions that violate the Terms of Use of openPetition will be terminated and are no longer publicly available.

Reason for blocking

Petitions with false factual claims, missing sources or with misleading embezzlement of relevant facts are ended. openPetition reserves the right to subsequently request sources in controversial cases or to have essential facts supplemented.

ne kërkojmë burime për deklaratat e mëposhtme: Propoganda nga ana e kryeministrit shqiptar Edi Rama, se komunizmi dhe komunistët qenë në anën e duhur të historisë duhet të dënohet. Komunizmi, qe sistem shoqeror, që ka masakruar, varur e torturuar miliona njerëz në botë dhe ata zyrtarë që firmosen keto lloj vendimesh, qenë kriminelë komunist. Është e papranueshme të vazhdohet të legjitimohet krimi komunist në parlamentin shqiptar, siç ndodhi ditët e fundit. I jati i kryeministrit, Kristaq Rama ka firmosur në 1988, vendimin e varjen e poetit Havzi Nela. Ti dënojmë kriminelët komuniste dhe jo ti quajmë, komunistë në anën e drejtë të historisë Të fillojë në gjirin e shoqërisë shqiptare, përpunimi i të shkuarës, dënimi i krimeve të komunizmit. Kjo është detyra që duhet t'a bëjmë ne sot dhe jo të jua lejmë brezave të ardhshëm. Të pastrohet parlamenti shqiptar, nga ata që patën poste zyrtare në diktaturë e familjaret e tyre. Të deklarohen kriminel ata që nënshkruan vepra kriminale ndaj njerëzve. Vetëm sëbashku mund të ndryshojmë shoqerinë. NDIHMONI DREJTËSINË SHQIPTARE!

The initiator of the petition was made aware of the violation of the terms of use by the openPetition editors and had five days to revise the petition. This did not happen. The petition was therefore blocked.

text of the petition

Komunizmi, qe sistem shoqeror, që ka masakruar, varur e torturuar miliona njerëz në botë dhe ata zyrtarë që firmosen keto lloj vendimesh, qenë kriminelë komunist. Propoganda nga ana e kryeministrit shqiptar, se komunizmi dhe komunistët qenë në anën e duhur të historisë duhet të dënohet. Eshtë e papranueshme të vazhdohet të legjitimohet krimi komunist në parlamentin shqiptar, siç ndodhi ditët e fundit. I jati i kryeministrit, Kristaq Rama ka firmosur në 1988, vendimin e varjen e poetit Havzi Nela. Ti dënojmë kriminelët komuniste dhe jo ti quajmë, komunistë në anën e drejtë të historisë Të fillojë në gjirin e shoqërisë shqiptare, përpunimi i të shkuarës, dënimi i krimeve të komunizmit. Kjo është detyra që duhet t'a bëjmë ne sot dhe jo të jua lejmë brezave të ardhshëm. Të pastrohet parlamenti shqiptar, nga ata që patën poste zyrtare në diktaturë e familjaret e tyre. Të deklarohen kriminel ata që nënshkruan vepra kriminale ndaj njerëzve. Vetëm sëbashku mund të ndryshojmë shoqerinë.


Pa përpunuar të shkuarën nuk do dimë te ndërtojmë të ardhmen. Nëse kriminelët e familjarët e tyre do kenë akoma vend në parlament, siç ndodh në Shqipëri, prej 30 vjetësh ne te ashoquajturen demokrati, nuk do mund të përpunohen kurrë krimet komuniste që u bënë për 47 vjet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international