Trafik&transport

Azubi-Ticket

Peticioni drejtohet tek
Landesregierung
1.604 mbështetësit 1.352 në Saksonia e Ulët
27% nga 5.000 për kuorumin
 1. Filluar gusht 2020
 2. Mbledhja akoma > 6 Muaj
 3. Nënshtrim
 4. Dialog me marrësin
 5. Vendim
Unë bie ndakort me ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave personave. Kërkuesi mund të shikojë Emri dhe vendi dhe përcjellë këtë informacion tek marrësi. unë mund të dorëheq miratimin tim në çdo kohë

Das Aktionsbündnis Niedersachsen bestehend aus DGB-Jugend, Jusos, Junger Union, Grüner Jugend und Jungen Liberalen fordert ein Azubi-Ticket zu folgenden Bedingungen:

 • landesweit und 24 Stunden am Tag gültig
 • 1 Euro pro Tag / 365 Euro pro Jahr
 • alle Busse, Straßenbahnen und Regionalzüge
 • für Azubis und Freiwilligendienstleistende
 • unbürokratisch und digital erhältlich

arsye

1) Ein Azubi-Ticket würde die Attraktivität der beruflichen Bildung steigern. So könnte man mehr junge Menschen für eine Ausbildung gewinnen.

2) Es ermöglicht Auszubildenden und Freiwilligendienstleistenden mehr gesellschaftliche Teilhabe.

3) Es schafft Fairness, da es in Hessen, Thüringen, Nordrhein-Westfalen und Sachsen-Anhalt bereits ein Azubi-Ticket gibt.

4) 88 % der Azubis würden laut einer DGB-Umfrage das Azubi-Ticket nutzen und damit vom Auto auf den Öffentlichen Personennahverkehr umsteigen. Es trägt also zur Erreichung der klimapolitischen Ziele bei.

5) Je mehr Leute den ÖPNV nutzen, desto deutlicher werden Lücken im Netz aufgezeigt. Auf dieser Grundlage können Lücken strukturiert abgebaut werden.

Ju faleminderit shumë për mbështetjen tuaj , Ute Neumann nga Hannover
Pyetje për iniciatorin

Tani përktheni këtë kërkesë

Versioni i ri i gjuhës

lajm

Asnjë PRO argument ende.

Asnjë argument CONTRA akoma.

Pse njerëzit firmosin

 • Leslie Höll Linsengericht

  8 ditë më parë

  Gibt es in Hessen auch-

 • Jo publike Massing

  në 12/02/2021

  Weil die Auszubildenden grundsätzlich mehr Unterstützung brauchen

 • në 06/02/2021

  Ich unterstütze gerne.

 • në 02/02/2021

  Da ich als Auszubildende oft mit dem Zug unterwegs bin.

 • Jo publike Sillium

  në 01/02/2021

  Weil ich selber azubi bin und es ein sehr hoher Betrag monatlich zum buss und Bahn fahren ist

Mjetet për përhapjen e peticionit.

A keni faqen tuaj të internetit, një blog apo një portal të tërë në internet? Bëhuni një avokat dhe shumëfish për këtë kërkesë. Ne kemi banderolat, widget dhe API (ndërfaqen) për tu futur në faqet tuaja.

Shenjë widget për faqen tuaj të internetit

API (ndërfaqe)

/petition/online/azubi-ticket/votes
Përshkrim
Numri i nënshkrimeve në openPetition dhe nëse është e aplikueshme faqe e jashtme
Metoda HTTP
GET
Format e kthimit
JSON

Më shumë për temën Trafik&transport

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani

openPetition është bërë një platformë të lirë dhe jo-fitimprurëse në të cilin qytetarët një shqetësim i përbashkët në publik, të organizuar dhe të angazhohen në dialog me politikë.

openPetition International