openPetition wird europäisch. Wenn Sie uns bei der Übersetzung der Plattform von Deutsch nach Deutsch helfen wollen, schreiben Sie uns.
Bild zur Petition mit dem Thema: Can Dündar und Erdem Gül’a  özgürlük! Can Dündar und Erdem Gül’a özgürlük!
  • Von: turgut yüksel mehr
  • An: Bundesregierung
  • Region: Deutschland mehr
    Kategorie: Außenpolitik mehr
  • Status: Die Petition ist bereit zur Übergabe
    Sprache: Türkisch
  • Sammlung beendet
  • 367 Unterstützende
    354 in Deutschland
    Sammlung abgeschlossen

Can Dündar und Erdem Gül’a özgürlük!

Deutsche Petition

Çok önemli iki Türk gazetecisinin tutuklanması , Türkiye’deki basın özgürlüğüne ve demokrasiye tekrar uygulanan bir saldırıdır. Tutuklama sebebi olarak, Can Dündar’ın ve Erdem Gün’ün Türk Hükümet’i tarafından Suriye’ye gönderilen silah naklinin, İŞİD’e gittigini ispatlayan belgeleri sunmalarıydı.
Cubhurbaskani Tayyip Erdoğan’ın yönetimi altında basın özgürlüğüne yapılan saldırılar üzücü bir gelenek haline gelmiştir. Bu tutum bilhassa Almanya gibi, demokratik ve anayasal yönetilen, ortak bir ülke tarafından sessizce kabul edilmemelidir. Düşünce ve basın özgürlüğü, özellikle eleştirel ve araştırıcı haber yapımı işleyen demokrasilerde vazgeçilmez ve onun için de tartışılmazdır. Biz Türkiye’deki sorumlulardan demokrasinin temel ilkesini daha fazla ayaklar altında ezmemelerini, tutuklanan gazetecileri derhal serbest bırakmalarını talep ediyoruz. Alman Kamuoyu‘nu ve Alman Hükümeti‘ni siyasi amaçlı tutuklamaları ödün vermeden yargılamalarını ve tutuklu gazetecilerin de serbest bırakılmaları için bir an önce müdahale etmelerini talep ediyoruz.

Begründung:

Bu Imza kamanyasiyla Alman Kamuoyu‘nu ve Alman Hükümeti‘ni siyasi amaçlı tutuklamaları ödün vermeden yargılamalarını ve tutuklu gazetecilerin de serbest bırakılmaları için bir an önce müdahale etmelerini talep ediyoruz.

Im Namen aller Unterzeichner/innen.

FRANKFURT, 27.11.2015 (aktiv bis 26.01.2016)

Debatte zur Petition

PRO: Tolle Petition, natürlich sind die Deutschen schuld und müssten eine Entschädigung zahlen.

>>> Schreiben Sie das erste CONTRA-Petition Argument

Petitionsverlauf