Çok önemli iki Türk gazetecisinin tutuklanması , Türkiye’deki basın özgürlüğüne ve demokrasiye tekrar uygulanan bir saldırıdır. Tutuklama sebebi olarak, Can Dündar’ın ve Erdem Gün’ün Türk Hükümet’i tarafından Suriye’ye gönderilen silah naklinin, İŞİD’e gittigini ispatlayan belgeleri sunmalarıydı.
Cubhurbaskani Tayyip Erdoğan’ın yönetimi altında basın özgürlüğüne yapılan saldırılar üzücü bir gelenek haline gelmiştir. Bu tutum bilhassa Almanya gibi, demokratik ve anayasal yönetilen, ortak bir ülke tarafından sessizce kabul edilmemelidir. Düşünce ve basın özgürlüğü, özellikle eleştirel ve araştırıcı haber yapımı işleyen demokrasilerde vazgeçilmez ve onun için de tartışılmazdır. Biz Türkiye’deki sorumlulardan demokrasinin temel ilkesini daha fazla ayaklar altında ezmemelerini, tutuklanan gazetecileri derhal serbest bırakmalarını talep ediyoruz. Alman Kamuoyu‘nu ve Alman Hükümeti‘ni siyasi amaçlı tutuklamaları ödün vermeden yargılamalarını ve tutuklu gazetecilerin de serbest bırakılmaları için bir an önce müdahale etmelerini talep ediyoruz.

Begründung

Bu Imza kamanyasiyla Alman Kamuoyu‘nu ve Alman Hükümeti‘ni siyasi amaçlı tutuklamaları ödün vermeden yargılamalarını ve tutuklu gazetecilerin de serbest bırakılmaları için bir an önce müdahale etmelerini talep ediyoruz.

Vielen Dank für Ihre Unterstützung, turgut yüksel aus FRANKFURT
Frage an den Initiator

Diese Petition wurde bereits in folgende Sprachen übersetzt

Neue Sprachversion
Pro

Tolle Petition, natürlich sind die Deutschen schuld und müssten eine Entschädigung zahlen.

Contra