Traffic & transportation

Peticion Për Njohjën E Patentë Shoferëve Të Republikës Së Kosovës

Petitioner not public
Petition is directed to
Federata Gjermane dhe Austriake
1 supporter 0 in Põlva vald Kosova

Petitioner did not submit the petition.

1 supporter 0 in Põlva vald Kosova

Petitioner did not submit the petition.

 1. Launched 2022
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

NJOHJËN E PATENTË SHOFERËVE TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS NGA FEDERATA GJERMANE DHE AUSTRIAKE
Për shumë vite me rradhë nga Federata Gjermane dhe Austriake janë premtuar njohja e patentë shoferëve të Republikës së Kosovës, deri me tani nuk ka pasur asnjë rezultatë të sukseshëm nga të dy shtetet.
Ky PETICION është krijuar për të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës të cilët jetojnë dhe emigrojnë në Gjermani dhe Austri të ju ipet e drejta minimale për lëvizjen së lirë me patentë shoferët e Republikës së Kosovës. Këto dy SHTETE njohin patentë shoferët e Republikës së Kosovës për 6 muajë kanë të drejtë të ngasin automjetet në Gjermani dhe Austri.
Shtrohet pyetja nqs këta të njejtit persona lëvizin në këto dy shtete për 6 muajë me rradhë janë te aftë të ngasin automjetet e tyre. 
Çfarë po ndodhë pas 6 muajve? 
Njëherë janë të aftë të lëvizin, pastaj nuk janë të aftë të lëvizin pas 6 muajve!
Të gjithë këta persona duhet të i nënshtrohen testit për patentë shoferë e cila ka koston prej 1500 euro, shumica prej emigrantëve janë të ardhur me Rregulloren e Ballkanit Perëndimor, të cilët nuk e njohin mirë gjermanishten nuk i kanë shansat e mira të marrinë provimin teorik.
Çdo muajë në Ambasadën Gjermane në Prishtinë me ligjin Rregullorja e Ballkanit Perëndimor aplikojnë mbi 56 mijë persona, të gjithë këta persona të cilët marrin të drejtën të punojnë në gjermani ose austri nuk kanë të drejtë të levizin lirshëm pas disa muajve.
P.s Republika e Maqedonisë së Veriut para disa viteve kishte krijuarë një peticion për njohjën e patentë shofereve në Gjermani ata mblodhën për mbi 30 mijë nënshkrime dhe sot ata levizinë lirshëm në Gjermani dhe shtetet tjera fqinje.

Reason

Të gjithë emigrantët mund të lëvizini lirshëm me patentë e tyre në gjermani, austri dhe shtetet fqinje.

Thank you for your support

Link to the petition

Image with QR code

Tear-off slip with QR code

download (PDF)

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now