Region: Serbia
Health

Potpisom za čist vazduh i vodu za piće! - Aláírással a tiszta levegőért és ivóvízért!

Ada Község Vezetősége - Rukovodstvo Opstine Ada
291 Supporters 279 in Serbia
3% from 10.000 for quorum
  1. Launched 19/08/2021
  2. Time remaining 3 Wochen
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Na teritoriji opštine Ada  voda za piće iz mreže nije za ljudsku upotrebu, po pravosnažnom rešenju nadležne inspekcije, a od smrada sa deponije za smeće se ne može sušiti rublje niti udahnuti svež vazduh. Zbog toga, mi, dole potpisani, zahtevamo od rukovodstva opštine Ada da:

·        odmah pristupe gašenju požara na deponiji za smeće, odrede novu privremenu deponiju za odlaganje smeća, započnu program selektivnog sakupljanja otpada i odgovarajućeg tretmana tako prikupljenog smeća,deponovanja smeća na regionalnoj deponiji.

·        odmah povuku opštinsku odluku kojom se predviđa privatizacija proizvodnje i distribucije vode kroz formu javno –privatnog partnerstva (odluka broj 44., Sl.list opštine Ada od 28.05.2021.), pristupe odmah izgradnji fabrike vode i omoguće građanima opštine Ada  vodu za piće odgovarajućeg kvaliteta.

·        gore navedene ciljeve proglase prioritetima opštine Ada, radi njihovog ostvarenja naprave pregrupisavanje sredstava budžeta opštine Ada,pregrupisavanje sredstava iz programa samodoprinosa mesnih zajednica, da potražuju sredstva iz republičkog i pokrajinskog budžeta, da podnesu odgovarajuće projekte radi povlačenja sredstava iz fondova EU.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ada Község területén ihatatlan a csapvíz, a szeméttelep bűzétől nem lehet friss levegőhöz jutni, kiteregetni. Ezért mi, alulírottak, követeljük Ada Község vezetőségétől, hogy:

·        azonnali hatállyal oltsák el a szeméttelepen lévő tüzet, jelöljenek ki új ideiglenes szemétlerakót, kezdjék el a szelektív hulladékgyűjtés alkalmazását és a szemét megfelelő kezelését, regionális szeméttelepen való tárolását.

·        azonnali hatállyal vonják vissza az ivóvíz szolgáltatás magánosítását előirányozó határozatot (köz-és magántőke társítása, 44. sz. határozat, 2021.05.28-i Községi  Hivatalos Lap), fogjanak neki a vízgyár építésének és biztosítsanak megfelelő minőségű ivóvizet Ada Község polgárainak.

·        A fenti célokat nyilvánítsák prioritásnak, megvalósításukhoz ütemezzék át a községi költségvetést, a helyi hozzájárulás programját, kérelmezzenek eszközöket a köztársasági, tartományi költségvetésből, illetve nyújtsanak be megfelelő pályázatokat az EU források lehívására.

Thank you for your support, Csonka Áron from Ada

Translate this petition now

new language version

Fontos,hogy egészséges környezetben éljünk.

Why people sign

• on 08 Sep 2021

Szeretnék élhetőbb életet élni.

• on 02 Sep 2021

az egészségünk érdekében.

• on 01 Sep 2021

Hogy tiszta levegő és iható víz legyen

• Antal Masa Feketetó

on 01 Sep 2021

A totál felelőtlen emberek akik csak fa irtással tudnak foglalkozni, de a saját szemétjüket nem tudják helyre rakni

• on 31 Aug 2021

Gyerek korom óta igatatlan egészségtelen a víz és itt az ideje , a változásnak!

/petition/online/potpisom-za-cist-vazduh-i-vodu-za-pice-alairassal-a-tiszta-levegoert-es-ivovizert-2/votes
Return format

openPetition international