Region: Germany

2. Collection finished
  3. Prepare submission

Saygıdeğer Bay veya Bayan,

Corona krizi nedeniyle, aile birleşimleri aylardır mümkün olmamıştır.

Bu kapak mektubu ile sizden ulusal vize başvurusunu kolaylaştırmanızı istiyoruz

Aile hayatına ilişkin hakkın, Temel Yasanın 6. Maddesinde ve çeşitli insan hakları belgelerinde (ör. B. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) 8. maddesinde. Madde 8 Özel ve aile hayatına saygı hakkı (1) Herkes, özel ve aile hayatına, evlerine ve yazışmalarına saygı gösterilmesi hakkına sahiptir.

Devletin, sağlığı korumak için bu hakkın kullanılmasına müdahale edebileceğinin de kesinlikle farkındayız, ancak bu durumda soru, müdahalenin ne kadar orantılı olduğudur?

Görüşümüze göre, Covid19'un gelişimini önlemek için aile birleşmelerini engellemekten başka önlemler de mümkündür.

Ailenin yeniden birleşmesi hijyen önlemleri, temas kısıtlamaları, korona testleri ve varsa karantina gereklilikleriyle çelişmez. Alternatif olarak, Alman makamları önceden randevu almadan vize verebilir veya bunları katı hijyen koşulları altında yerine getirebilir. Aile birleşimini ülkeye giriş için önemli bir sebep olarak tanıyabilir. Vizeleriniz olabilir, ör. eksik uçuş bağlantıları nedeniyle hala kullanılamaz, bu tekrar mümkün olana kadar bürokratik olmayan bir şekilde uzatın. Sizden adil bir çözüm istiyoruz

Saygılarımla

Nilgül Şahin

Aileler bu durumun mağduriyetinde kalmamalıdır, Adeletli bir Çözüm için