Region: Hamburg
Education

Hamburg'lu okul çocuklarına iyi yemekler sağlamak için...--

Hamburgische Bürgerschaft, Senat der Freien und Hansestadt Hamburg
2.863 Supporters 2.480 in Hamburg
35% from 7.100 for quorum
  1. Launched 14/02/2020
  2. Collection yet 5 weeks
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Hamburg okul kantin şirketleri tarafından talep edilen, Hamburg ilkokullarındaki yemek fiyatlarının en az 0,50 €, ortaokullarda ise 1,00 € artışa olan talebini destekliyorum. Bu artıştan kaynaklanan ek masrafların, Hamburg hanesi tarafından karşılanmalıdır.

• Okullar da bir öğlen yemeği sadece sıcak bir öğünden daha fazlasıdır. Çocuklarımızın sağlıklı, dengeli ve çeşidi bol yemek seçeneklerine ihtiyaçları vardır. Bu, çocukların konsantre olma yeteneğini ve refahını teşvik eder.

• 2012 yılından bu yana değişmeyen 3.50 € 'luk öğlen yemeği fiyatı (yani tam sekiz yıl!), gıda ve bu sektör için gerekli olan hizmetler (yemek teslimi, temizlik, faturalama, yardım hattı, sipariş sistemi...vb.) için artık yeterli değildir.

• Alman hükümeti, ağustos 2019'dan bu yana Güçlü Aile Kanunu ile okul öğle yemeklerini destekliyor ve böylece Hamburg hanesi üzerindeki yükü önemli ölçüde azaltıyor. Fakat Alman hükümetinin yaptığı bu maddi destek, ailelere ulaşmıyor. Hamburg vatandaşlarına ve Hamburg şehir senatosuna, ailelerin bütçelerine fazladan baskı yapmadan, fiyat artışı talebini acilen uygulamaya çağırıyorum!

Hamburg okul kantin şirketleri, okul yönetimlerine 2018'den bu yana (şimdiye kadar sonuçsuz olarak), maaş ve satın alma fiyatlarının artmasından kaynaklanan artışı desteklemeleri için yardım çağrısında bulundular. Doğal ve gönüllü olarak bu şirketler kendilerini, çocuklarımızın sağlığı, refahı ve sağlıklı yemek yemeleri konusunda kendilerini sorumlu hissetmişlerdir. Ayrıca bir halk inisiyatifi olan “Volksinitiative Guter Ganztag”’ ın 2016’da amaçlarını uygulamak istiyorlar.

Fakat: Senato, 2012 den bu yana, asgari ücret ve satın alma fiyatlarındaki önemli artışlara rağmen (2012 den bu yana 21,5% oranında), öğlen yemeği fiyatlarında ki sınırlamada herhangi bir değişiklik yapmamıştır. Senato, aynı zamanda bu artan maliyetlerle birlikte, yemeklerin kalitesinin artmasını talep etmektedir. Bunun başarılı olması mümkün değildir! Kantin şirketleri, yemek fiyatlarında oluşacak olan artışın, ailelerin bütçelerine daha fazla yük bindirilmeden yapılmasına dikkat çekti.

Amaç: Ağustos 2019'dan bu yana, Hamburg hükümeti, gıda giderleri için ek gelir elde etti. Hamburg, şimdiye kadar “eğitim ve katılım hakkı” (BuT) olan çocukların, öğün başına € 1,00’sunu aldı. En az 47.000 Hamburg’lu çocuktan, günde yaklaşık 180 porsiyon yemekten elde edilen hak demektir bu. Federal hükümet bu payı Ağustos 2019'dan beri kendi hesaplarına almaktadırlar. Bu pay, çocuklarımızın hem daha kaliteli, sağlıklı yemekler yiyebilmesi için, hem de ailelerin üzerine binecek olan yükü rahatlatmak için kullanılmalıdır.

Okul senatörü ve yetkilileri, yıllarca kantin şirketlerini oyalayıp durdular. Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından yaptırılan, ülke çapında ki büyük bir çalışmanın (KuPS) sonuçları beklenildi. Bu sonuçlar, 2019 sonbaharından beri beklemeye alındı. Bu araştırma sonucuna göre 4,30 € 'nun altında bir fiyatın iyi bir öğle yemeği için yeterli olmadığını açıkça ifade ediliyor. Ancak senato, uzun zamandır beklediği bilimsel çalışmayı uygulamak istemiyor. Okul kantin şirketleri, çocuklar ve aileler artık ertelenmek istemiyor. Kalitesi daha da azaltılmak zorunda bırakılan yemekleri çocuklarımız haketmiyor ve Hamburg’lu okul kantin şirketleri ayakta kalmak için, istemeyerek buna mecbur bırakılıyor ve bu şirketler bunu, çocuklarımıza layık görmüyorlar. Sadece Hamburg değil, bütün dünya da okullarda yenilen öğle yemeği, çocuklarımızın gelişiminde çok büyük rol oynamaktadır.

Diğer şehirler çoktan öncülük ediyor: Berlin, ocak ayından bu yana 6. sınıfa kadar olan bütün öğrencilerin bütün okul öğle yemek masraflarını üstlendi. Hamburg’dan bütçe olarak daha fakir durumda olan Kiel ve Frankfurt gibi şehirler bile önemli derecede bu konu için bağışlar yapmakta.

Bu nedenle, Hamburg şehri tarafından finanse edilen öğle yemeği fiyatlarında, kaliteli, sağlıklı ve aileleri destekleyici olacak olan 4.00 € 'ya olan talebi şiddetle destekliyorum!

This petition has been translated into the following languages

new language version

Why people sign

• on 23 Feb 2020

Ich bin der Ansicht, dass v.a. Kinder ein gutes Essen brauchen. Das ist für 3,50 EUR nicht zu bekommen.

• on 16 Feb 2020

For the best opportunity for the kids

• on 15 Feb 2020

Damit die Kinder eine gesunde und ausgewogene Nahrung weiterhin erhalten und die Caterer aufgrund von steigenden Kosten nicht an der Qualität der Ware und Zubereitung sparen müssen.

/petition/online/hamburglu-okul-cocuklarina-iyi-yemekler-saglamak-icin/votes
Return format