Trafik&transport

Das Reisezentrum im Bahnhof Neuendettelsau muss geöffnet bleiben!

Peticioni drejtohet tek
Verkehrsministerium Bayern
1.835 mbështetësit 1.476 në Landkreis Ansbach
87% nga 1.700 për kuorumin
 1. Filluar 14.05.2021
 2. Mbledhja akoma > 2 Wochen
 3. Nënshtrim
 4. Dialog me marrësin
 5. Vendim
Unë bie ndakort me ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave personave. Kërkuesi mund të shikojë Emri dhe vendi dhe përcjellë këtë informacion tek marrësi. unë mund të dorëheq miratimin tim në çdo kohë

Die Deutsche Bahn AG plant, das Reisezentrum Neuendettelsau zum 31.12.2021 ersatzlos zu schließen. Seit April 2021 gibt es keinen Fahrkartenautomaten mehr am Bahnsteig. Fahrkartenkauf und Serviceleistung wären daher nur noch online möglich.

Daher fordern wir, dass das Reisezentrum im Bahnhof Neuendettelsau offen bleibt!


arsye

Die Schließung des Reisezentrums würde nicht nur die rund 8.000 Einwohner von Neuendettelsau, sondern den ganzen östlichen Landkreis Ansbach hart treffen. Schließlich handelt es sich um den letzten und einzigen besetzten Bahnhof zwischen Nürnberg, Ansbach und Treuchtlingen, der persönlich Beratung und Verkauf der kompletten DB-Produktpalette bietet. Fahrgäste nehmen dafür zum Teil Wege über 20 km in Kauf.

In Neuendettelsau sind Diakoneo, Mission Eine Welt und die Augustana-Hochschule ansässig. Sie haben viele Gäste, die nationale und internationale Fahrkarten und kompetente Informationen brauchen. Die Gemeinde Neuendettelsau stellt deshalb schon seit 1996 die ihr gehörenden Räumlichkeiten im Bahnhof kostengünstig zur Verfügung.

Ju faleminderit shumë për mbështetjen tuaj , Jörg Schäfer nga Neuendettelsau
Pyetje për iniciatorin

Tani përktheni këtë kërkesë

Versioni i ri i gjuhës

Asnjë PRO argument ende.

Asnjë argument CONTRA akoma.

Pse njerëzit firmosin

 • Karl Lechner Windsbach

  13 orë më parë

  Kompetente Leute mit einem guten Fachwissen kann man dort befragen

 • Jo publike Euerbach

  2 ditë më parë

  Nähe zum Kunden.

 • Constantin mirella Neuendettelsau

  2 ditë më parë

  zur Schule kommen

 • Jo publike Windsbach

  2 ditë më parë

  Ich bin Bahncard-Kunde und reise geschäftlich viel durch ganz Deutschland, habe dabei oft schwierige Verbindungen, wozu ich die nette und Kompetente Dame im Reisezentrum Neuendettelsau benötige

 • Jo publike Windsbach

  2 ditë më parë

  bei schwierigen Fahrkartenkäufen stand uns die sehr nette und überaus kompetente Dame im Reisezentrum Neuendettelsau immer zu Seite

Mjetet për përhapjen e peticionit.

A keni faqen tuaj të internetit, një blog apo një portal të tërë në internet? Bëhuni një avokat dhe shumëfish për këtë kërkesë. Ne kemi banderolat, widget dhe API (ndërfaqen) për tu futur në faqet tuaja.

Shenjë widget për faqen tuaj të internetit

API (ndërfaqe)

/petition/online/das-reisezentrum-im-bahnhof-neuendettelsau-muss-geoeffnet-bleiben/votes
Përshkrim
Numri i nënshkrimeve në openPetition dhe nëse është e aplikueshme faqe e jashtme
Metoda HTTP
GET
Format e kthimit
JSON

Më shumë për temën Trafik&transport

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani

openPetition është bërë një platformë të lirë dhe jo-fitimprurëse në të cilin qytetarët një shqetësim i përbashkët në publik, të organizuar dhe të angazhohen në dialog me politikë.

openPetition International