Rajon : Gjermania
Taksat

Einführung einer Kerosinsteuer

Peticioni drejtohet tek
Petitionsausschuss des deutschen Bundestages
400 mbështetësit 398 në Gjermania
1% nga 50.000 për kuorumin
 1. Filluar 14.02.2021
 2. Mbledhja akoma > 9 muaj
 3. Nënshtrim
 4. Dialog me marrësin
 5. Vendim
Unë bie ndakort me ruajtjen dhe përpunimin e të dhënave personave. Kërkuesi mund të shikojë Emri dhe vendi dhe përcjellë këtë informacion tek marrësi. unë mund të dorëheq miratimin tim në çdo kohë

Unabhängig von einer CO2-Steuer soll der Flugverkehr, vor allem zum Klimaschutz, mehr reduziert werden.

arsye

Der Flugverkehr trägt erheblich zum weltweiten CO2-Ausstoß und damit zur Klimaveränderung bei. Durch eine Erhöhung der Tickettpreise könnte eine Reduzierung einhergehen. Außerdem ist es meines Erachtens nicht gerecht den Flugbetrieb gegenüber anderen Verkehrsmitteln zu bevorzugen bzw. indirekt sogar zu subventionieren.

Ju faleminderit shumë për mbështetjen tuaj , Kurt Dittrich nga Freising
Pyetje për iniciatorin

Tani përktheni këtë kërkesë

Versioni i ri i gjuhës

Klimaschutz steht an erster Stelle. Es geht nicht, dass Flugreisen zu Billigpreisen angeboten werden können, weil das Kerosin subventioniert ist. Flugreisen sollten wieder so teuer sein, dass sie sich nicht jeder mehrmals im Jahr leisten kann. Inlandflüge müssen verboten werden, Kurztrips und Ausflüge zum Shoppen in New York oder Shanghai müssen so teuer sein, dass sie unattraktiv sind.

Asnjë argument CONTRA akoma.

Pse njerëzit firmosin

 • Tabea Aldinger Wendlingen

  5 ditë më parë

  Um die Treibhausgasemissionen drastisch zu senken.

 • Michael Löffler Schwabenheim

  në 07/04/2021

  Um die einseitige Subventionierung des Luftverkehrs zu vermindern.

 • në 05/04/2021

  Erhöhung des Umweltschutzes, Verringerung der Klimaschädigung, Verringerung der Lärmbelästigung Der Flughafen mit dieser Konzentration an landenden und startenden Flugzeugen ist potentiell gefährlich speziell für Anrainer.

 • Katja Schnabl Neuhausen

  në 03/04/2021

  Klimaschutz und Lärmbelästigung

 • në 30/03/2021

  Auch Flugzeuge tragen im erheblichen Umfang zur Klimaveränderung bei. Die ausgestoßenen Abgase tragen zur Veränderung der Atmosphäre bei. Aerosole, z.B. durch Feinstäube in der Luft beeinflussen das Klima.

Mjetet për përhapjen e peticionit.

A keni faqen tuaj të internetit, një blog apo një portal të tërë në internet? Bëhuni një avokat dhe shumëfish për këtë kërkesë. Ne kemi banderolat, widget dhe API (ndërfaqen) për tu futur në faqet tuaja.

Shenjë widget për faqen tuaj të internetit

API (ndërfaqe)

/petition/online/einfuehrung-einer-kerosinsteuer/votes
Përshkrim
Numri i nënshkrimeve në openPetition dhe nëse është e aplikueshme faqe e jashtme
Metoda HTTP
GET
Format e kthimit
JSON

Ndihmoni në forcimin e pjesëmarrjes së qytetarëve. Ne duam t'i bëjmë shqetësimet tuaja të dëgjohen dhe të mbeten të pavarura.

dhuroni tani

openPetition është bërë një platformë të lirë dhe jo-fitimprurëse në të cilin qytetarët një shqetësim i përbashkët në publik, të organizuar dhe të angazhohen në dialog me politikë.

openPetition International