Region: Sachsen

Petitioner not public
Sakson landtagu
18.614 Supporters 16.762 in Sachsen
Petitioner did not submit the petition.
  1. Launched 2017
  2. Collection finished
  3. Submitted
  4. Dialogue
  5. Failed

Nasza petycja ma zostać osiagniety, źe populacja wilka jest ograniczona a obecne prawodawstwo zostanie zmieniona.

My mieszkańcy gminy Ralbitz/rosenthal i okolicznych wiosek jeseśmy zaniepokojeni dołychozasowym wysokim stauem populacji Wilka w naszym regionie i zwiazane z tym nastepsłwami.Zadamy załvzymania sie jego rozmnażania. W ciagu ostatnich 3 lat było 45 napadół wilka na stada owiec, wtym 10 przypodków w naszej wsi. Biuro do spraw wilków w Saksonie poinformowało, že nastapi dalszy wzrost jego populaciji w nastepnyde lotade.My mieszkaańcy wsi jesteśmy juž dzisiaj wystawieni czešńej na spotkanie wilka wnaszych wioskach.Taki stau jest stanem nienaturalnym. Prawo europskie dla ochrony wilka nie može być zastosowane przy takiej jego populacji wnaszym Łuźyckim regione. Osiagnelismy bowiem już najwieksze jego zageszczenie Europie. Zmniejszcnie jego stawu noźe być możliwe jak w krajach: Szwecja, Norwegia, Finnlandiaalbo Słowacja.To cel naszej akcji.

Thank you for your support

This petition has been translated into the following languages

• Liebe Unterstützende,
    der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
    Ihr openPetition-Team