Nasza petycja ma zostać osiagniety, źe populacja wilka jest ograniczona a obecne prawodawstwo zostanie zmieniona.

Begründung

My mieszkańcy gminy Ralbitz/rosenthal i okolicznych wiosek jeseśmy zaniepokojeni dołychozasowym wysokim stauem populacji Wilka w naszym regionie i zwiazane z tym nastepsłwami.Zadamy załvzymania sie jego rozmnażania. W ciagu ostatnich 3 lat było 45 napadół wilka na stada owiec, wtym 10 przypodków w naszej wsi. Biuro do spraw wilków w Saksonie poinformowało, že nastapi dalszy wzrost jego populaciji w nastepnyde lotade.My mieszkaańcy wsi jesteśmy juž dzisiaj wystawieni czešńej na spotkanie wilka wnaszych wioskach.Taki stau jest stanem nienaturalnym. Prawo europskie dla ochrony wilka nie može być zastosowane przy takiej jego populacji wnaszym Łuźyckim regione. Osiagnelismy bowiem już najwieksze jego zageszczenie Europie. Zmniejszcnie jego stawu noźe być możliwe jak w krajach: Szwecja, Norwegia, Finnlandiaalbo Słowacja.To cel naszej akcji.

Vielen Dank für Ihre Unterstützung, Jurij Suchy aus Wittichenau
Frage an den Initiator