Uratować 98.0 pure fm

1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

We Frankfurcie nad Odrą ma swoją siedzibę niezwykłe radio muzyczne , które lubi słuchać po prostu wielu odbiorców - to właśnie 98.0 pure fm . W radiu można usłyszeć muzykę elektroniczną, która ma swoich fanów po obu stronach Odry.

Niestety instytucja medialna Berlin – Brandenburg, która jest odpowiedzialna za udzielanie licencji, zdecydowała o odebraniu tej licencji dla Radia 98.0 pure fm i przekazaniu jej dla Radia RTL.

Rozgłośnia RTL jeśli się tak zdarzy będzie nadawała tradycyjną muzykę, którą można usłyszeć w wielu innych radiach. Wówczas tej niezwykłej muzyki, która oferowało nam Radio 98.0 pure fm nie usłyszymy więcej.

W związku z zaistniałą sytuacją przyjaciele i fani 98.0 pure fm utworzyli w internecie petycję, aby wpłynąć na zmianę decyzji instytucji medialnej. Swoim „podpisem” (poprzez podanie imienia, nazwiska i adresu Email) każdy może wesprzeć tę petycję. W tej akcji mogą wziąć również udział słuchacze 98.0 pure fm z Polski. Wspólnymi siłami, nam polskim i niemieckim fanom może udać się uratować rozgłośnie radiową 98.0 pure fm.

Thank you for your support, 98.0 pure fm - Frankfurts Stadtradio from Frankfurt (Oder)

This petition has been translated into the following languages