Welfare

Egetürk bu sefer kötü kokular saçıyor: işyeri temsilciliği başkanı süresiz işten atıldı!

Geschäftsführung Fa. Egetürk
793 Supporters
16% achieved 5.000 for collection target
  1. Launched June 2020
  2. Time remaining > 3 Wochen

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Egetürk’te şunlar talep ediyoruz:

1. Süresiz olarak işten atılan işyeri Temsiciliği başkanı işine geri dönmeli.
  2. İşyeri Temsilciliğ çalışmaları engellenmemeli.
  3. İşyeri toplu sözleimesi için görüşmeler başlamalı.

Merkezi Köln’de olan Egetürk, Avrupa’daki en büyük Türk sucuk, sosis ve salam işletmesi ve pazarın yüzde 70’ine sahip (Kendilerinin verdiği bilgi). 170 kişinin çalıştığı yüksek hijyen ve güvenlik sistemine sahip fabrikada günde 150 ton sucuk, salam vs. üretimi yapılıyor.

Yıllardan beri Egetürk’te çalışan işçiler modern, demokratik ve haklara saygılı olunmasını istiyorlar. Ancak hiç de öyle olmuyor.

Geçtiğimiz yıl çalışanlar ücretlerin artırılması için sendikaları NGG ile işyeri toplu sözleşmesinin yapılmasını talep ettiler. İşletme Müdürü Bay Eden’in NGG ile konuşmak istememesi üzerine işçiler iki kez uyarı grevine çıktı. Bütün bunlar -Sendikayla toplu sözleşme masasına oturmama- Bay Eden’i rahatsız etmedi. Yeter! Bunun için her zaman vazgeçebileceği şekilde ücretlere yüzde 10 zam yaptı.

Bu yıl İşyeri Temsilciliği Başkanının hem de iki kez süresiz şekilde işten atılmasıyla birlikte işyerinde gerilim zirve yaptı.İşten atma neden: 2018’de yapılan işyeri temsilciliği seçimlerine hile karıştırma. İşveren seçimlerden sonra yasal olarak konunun açıklığa kavuşturulmasını istemedi. Neden Egetürk iki yıl sonra seçim sonuçlarına itiraz etti?

İşyeri Temsilciliği Başkanının birkaç duruşması ertelendi. İşçilere baskı yapılarak, istemedikleri işler yaptırılıyor, karşı çıktıklarında ise işyen atmayla tehdit ediliyor.

This petition has been translated into the following languages

new language version

News

• Ocak 2021 ortasından beri işİne geri dönen Gülden işçi temsilciliği toplantılarından dışlanıyor. Seçilmiş bir temsilci olmasına rağmen toplantılara davet edilmiyor ve temsilciliğe ait materyaller ve protokoller verilmiyor. Bu nedenle 4 Mayıs 2021 günü Köln İş Mahemesi’nde duruşma vardı.

Duruşmaya İşçi Temsilciliği’nden bir temsilcinin de gelmesi bekleniyordu. Sadece Temsilcilik avukatı geldi. Ama Temsilcilik avukatının bu duruşmaya hazırlıksız geldiği duruşmayı izleyenler tarafından görüldü. Aynı zamanda avukat, Gülden’in avukatının hazırlığının içerik olarak çok iyi olduğunu övdü. Sonuç olarak da, ‘bu konuyla ilgili olarak simdiye kadar aklına iyi bir çözüm gelmediğini’ belirtti. İşçi Temsilciliği’ne dostça bir anlaşmanın mümkün olduğunun... further

• Köln Mahkemesi bu hafta, aktif İşçi Temsilcisine açılan davalar nedeniyle iki defa Egetürk’le uğraşmak zorunda kaldı.

Egetürk Eylül 2020’de, Gülden’e verdiği cıkış konusunda mahlemenin kararına itiraz etmişti. 18 Mart 2021 günü Eyalet İş Mahlemesi bu itiraza karşı karar verdi; Egetürk’ün bu itirazı da reddedildi.

19 Mart 2021 günü ise, Köln İş Makhemesi bir saat süren duruşmada 3. kez verilen çıkış konusunda kararını verdi:
    a) Bu çıkış da geçersiz ve haksız
    b) Egetürk Gülden’i işe geri almak zorunda
    - Sonuçlanan bu davaların masraflarını da Egetürk ödemek zorunda.

→ Bu gelişmelerin sonuçları nedir?
    1.) Gülden işine devam ediyor. Verilen üç çıkış da haksız ve geçersiz.
    2.) Eğer bir futbol klübünde olsaydık derdik ki; Egetürkspor gelecekde... further

• Hukuki ihtilaflar Mart 2020'den bu yana sürerken üçüncü ihbarsız işten çıkarma konusunun görüşülmesi için 8 Ocak 2021 olarak belirlenen mahkeme tarihi 19.03.2021 tarihine ertelenmiştir. İşverenin bölgesel iş mahkemesindeki temyiz davası da Mart 2021 ortasına ertelendi.

Ancak önemli bir adım atıldı: Gülden, bu hafta şirketteki işine tekrar başladı, ama sadece çok sayıdaki fesih davalarında başka bir karar alınıncaya kadar.

Egetürk şirket yönetimiyse işletmede sendikayı engellemeye devam ediyor. Bu hafta NGG sendikası temsilcilerinin, herhangi bir sebep göstermeksizin tesise girişleri engellendi. Bu hareketle Anayasa ve iş mevzuatı yasası çiğnenmektedir! Şirket yönetimine ilettiğimiz görüşme tekliflerimiz, yasal olarak korunan haklarımız kadar... further

Why people sign

on 23 Sep 2020

Aus Solidarität! Niemand hat das Recht eine gewählte BR zu kündigen. Dafür haben wir in der BRD das Grundgesetz und das Betriebsverfassungsgesetz.

on 26 Jun 2020

Solidarität gegen Unternehmer die Unmenschlichkeit huldigen!

/petition/online/egetuerk-bu-sefer-koetue-kokular-saciyor-isyeri-temsilciligi-baskani-sueresiz-isten-atildi/votes
Return format