Welfare

Egetürk bu sefer kötü kokular saçıyor: işyeri temsilciliği başkanı süresiz işten atıldı!

Geschäftsführung Fa. Egetürk
355 Supporters
7% achieved 5.000 for collection target
  1. Launched 23/06/2020
  2. Time remaining 8 weeks
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Egetürk’te şunlar talep ediyoruz:

1. Süresiz olarak işten atılan işyeri Temsiciliği başkanı işine geri dönmeli.
  2. İşyeri Temsilciliğ çalışmaları engellenmemeli.
  3. İşyeri toplu sözleimesi için görüşmeler başlamalı.

Merkezi Köln’de olan Egetürk, Avrupa’daki en büyük Türk sucuk, sosis ve salam işletmesi ve pazarın yüzde 70’ine sahip (Kendilerinin verdiği bilgi). 170 kişinin çalıştığı yüksek hijyen ve güvenlik sistemine sahip fabrikada günde 150 ton sucuk, salam vs. üretimi yapılıyor.

Yıllardan beri Egetürk’te çalışan işçiler modern, demokratik ve haklara saygılı olunmasını istiyorlar. Ancak hiç de öyle olmuyor.

Geçtiğimiz yıl çalışanlar ücretlerin artırılması için sendikaları NGG ile işyeri toplu sözleşmesinin yapılmasını talep ettiler. İşletme Müdürü Bay Eden’in NGG ile konuşmak istememesi üzerine işçiler iki kez uyarı grevine çıktı. Bütün bunlar -Sendikayla toplu sözleşme masasına oturmama- Bay Eden’i rahatsız etmedi. Yeter! Bunun için her zaman vazgeçebileceği şekilde ücretlere yüzde 10 zam yaptı.

Bu yıl İşyeri Temsilciliği Başkanının hem de iki kez süresiz şekilde işten atılmasıyla birlikte işyerinde gerilim zirve yaptı.İşten atma neden: 2018’de yapılan işyeri temsilciliği seçimlerine hile karıştırma. İşveren seçimlerden sonra yasal olarak konunun açıklığa kavuşturulmasını istemedi. Neden Egetürk iki yıl sonra seçim sonuçlarına itiraz etti?

İşyeri Temsilciliği Başkanının birkaç duruşması ertelendi. İşçilere baskı yapılarak, istemedikleri işler yaptırılıyor, karşı çıktıklarında ise işyen atmayla tehdit ediliyor.

This petition has been translated into the following languages

new language version

News

• Heute fand der Gütetermin wegen der 2. fristlosen Kündigung beim Arbeitsgericht Köln statt. Spontan gab es viel Unterstützung für unsere engagierte Betriebsratskollegin.

Heute entschied das Arbeitsgericht Köln, dass beide Kündigungen zusammen am
    4. September 2020 verhandelt werden. Bis dahin wird Egetürk nicht aufhören, ihre Rückkehr in den Betrieb und den Betriebsrat zu verhindern.

Doch Gülden ist nicht allein! Die Gewerkschaft NGG und viele weitere Unterstützer*innen stehen an ihrer Seite. Wir sind solidarisch und fordern die Rücknahme der Kündigungen!

Bitte verbreitet und verlinkt die Petition und unterstützt uns auf diesem Weg.

Why people sign

/petition/online/egetuerk-bu-sefer-koetue-kokular-saciyor-isyeri-temsilciligi-baskani-sueresiz-isten-atildi/votes
Return format