Welfare

Pro: Plaża Nidda oraz gospodarstwo edukacyjne i dziecięce we Frankfurcie nad Menem – Nied**

Jan Schneider (Stadtrat Bau) und Mike Josef (Stadtrat (Planung)
4.034 Supporters 577 in Frankfurt am Main Nied
Collection finished
  1. Launched July 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Sygnatariusze petycji popierają następujące dwa postulaty skierowane do magistratu miasta Frankfurt nad Menem: (1) Założenie gospodarstwa edukacyjnego dla dzieci i osób uczących się, w tym terapeutycznej jazdy konnej oraz (2) Utrzymanie działalności gastronomii Niddastrand na terenie Georgshof we frankfurckiej dzielnicy Nied.

O CO CHODZI? W ramach projektu “Nied – Miasto Społeczne” (jest to program federalno-regionalny “Soziale Stadt”, promujący rozwój miast i dzielnic pod względem socjalno-integracyjnym) restauracja Niddastrand w Georgshof była najczęściej wymieniana jako restauracja warta zachowania w dzielnicy Frankfurt-Nied! Lokalna rada doradcza 6 (“Ortsbeirat 6”) głosowała jednogłośnie za zakupem Georgshofu. Zakup ten został przez magistrat w międzyczasie sfinalizowany, teraz jednak nie ma tam żadnej farmy edukacyjnej, a plaża Nidda ma być zamknięta. Nied to rozdrobniona dzielnica bez dodatkowej nauki szkolnej. Gospodarstwo edukacyjne oferowałoby różnorodne możliwości rozwoju, takie jak stworzenie centrum edukacyjnego. Współpraca z przedszkolami i szkołami podstawowymi byłaby możliwa i miałaby silny charakter edukacyjny i budujący tożsamość dzielnicy. W przeszłości Nied był również często nazywany “miastem nocującym” bez jakiejkolwiek oferty kulturalnej. Plaża Nidda jest jedną z niewielu okazji do spotkania się w dzielnicy i skorzystania z oferty gastronomicznej na świeżym powietrzu. To musi być zachowane!

Thank you for your support, Frank Rusko from Frankfurt

This petition has been translated into the following languages

openPetition international