Welfare

Pro: Plaża Nidda oraz gospodarstwo edukacyjne i dziecięce we Frankfurcie nad Menem – Nied**

Jan Schneider (Stadtrat Bau) und Mike Josef (Stadtrat (Planung)
1.774 Supporters 530 in Frankfurt am Main Nied
100% from 450 for quorum
  1. Launched 12/07/2020
  2. Time remaining 6 weeks
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Sygnatariusze petycji popierają następujące dwa postulaty skierowane do magistratu miasta Frankfurt nad Menem: (1) Założenie gospodarstwa edukacyjnego dla dzieci i osób uczących się, w tym terapeutycznej jazdy konnej oraz (2) Utrzymanie działalności gastronomii Niddastrand na terenie Georgshof we frankfurckiej dzielnicy Nied.

O CO CHODZI? W ramach projektu “Nied – Miasto Społeczne” (jest to program federalno-regionalny “Soziale Stadt”, promujący rozwój miast i dzielnic pod względem socjalno-integracyjnym) restauracja Niddastrand w Georgshof była najczęściej wymieniana jako restauracja warta zachowania w dzielnicy Frankfurt-Nied! Lokalna rada doradcza 6 (“Ortsbeirat 6”) głosowała jednogłośnie za zakupem Georgshofu. Zakup ten został przez magistrat w międzyczasie sfinalizowany, teraz jednak nie ma tam żadnej farmy edukacyjnej, a plaża Nidda ma być zamknięta. Nied to rozdrobniona dzielnica bez dodatkowej nauki szkolnej. Gospodarstwo edukacyjne oferowałoby różnorodne możliwości rozwoju, takie jak stworzenie centrum edukacyjnego. Współpraca z przedszkolami i szkołami podstawowymi byłaby możliwa i miałaby silny charakter edukacyjny i budujący tożsamość dzielnicy. W przeszłości Nied był również często nazywany “miastem nocującym” bez jakiejkolwiek oferty kulturalnej. Plaża Nidda jest jedną z niewielu okazji do spotkania się w dzielnicy i skorzystania z oferty gastronomicznej na świeżym powietrzu. To musi być zachowane!

Thank you for your support, Frank Rusko from Frankfurt

This petition has been translated into the following languages

new language version

/petition/online/pro-plaza-nidda-oraz-gospodarstwo-edukacyjne-i-dzieciece-we-frankfurcie-nad-menem-nied-2/votes