Region: Olpe

92% achieved 900 for collection target
  1. Launched 16/04/2020
  2. Collection yet 4 months
I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Olpe'deki ilkokullarin cogu Katoliktir.Sayılarla, 4 ilkokuldan 3'ünün katolik olduğu anlamına gelir. Bu okullara kabul için ilk kriter Katolik mezhepidir. Bunu değiştirmek istiyoruz. Olpe kentsel bölgesindeki ilköğretim okullarından en az biri, diğer mezheplerden olan çocuklara en az bir alternatif okul sunabilmek için dönüştürülmelidir. Bu şekilde gelecekte çocukların tanıdık sosyal çevrelerinden kopmaları ve dolayısıyla dini nedenlerden dolayı dışlanmalarından muzdarip olmaları önlenebilir. Birincil seçim kriteri ikamet yerine yakın olmalıdır.

Çocuklar neredeyse üç yıl anaokuluna gider, arkadaş olurlar ve sosyal çevreleri vardır. Bu ortam, ikamet yerine, Olpe'de genellikle köylerde veya belirli yerleşim yerlerindeki kentsel alanlarda uzaktır.

Özellikle 6 yaşındaki erkek ve kız çocukları hayatlarında yeni bir heyecan verici aşamaya başlamak üzereyken, sosyal çevrelerinden kopacak ve arkadaşlarından ayrılacaklar. Bu sadece Katolik olmayan çocuklar için geçerlidir! Olpe bu konuda kesinlikle bir açık gösteriyor. Tüm şehir için bir topluluk ilköğretim okulu ve üç adet katolik ilköğretim okulu. Şimdiye kadar, ilkokullarda iptaller hiç bir zaman sorun olmamıştır, çünkü gruplar genellikle Rhode, Rüblinghausen veya Gallenberg'deki okullardaki giriş sınıflarını dolduracak kadar güçlü değildi. Şimdi bu yıl 2020'de farklı. Çok fazla kayıt, mezhebin ilk kriterinin yürürlüğe girmesine ve hangi okula gidebileceğine karar vermesine neden olur. Çok önemli: Çocuğun din eğitimine katılıp katılmayacağı konusunda hemfikir olmanız gerçekten önemli değil. Belirleyici faktör, kayıttan sonra hala yapılabilen Katolik vaftizidir. Biz Müslüman, Protestan, Ortodoks ve mezhebe bağlı olmayan ebeveynlerin ittifakıyız. Çocuklarımız istedikleri okullarda reddedildi. Bu şekilde kalacak. Olpe'de gelecek için bir fark yaratmak istiyoruz, çünkü kayıt fazlalarının uzun süre böyle kalması muhtemeldir.

Grunschulen NRW eğitim düzenlemelerinden alıntı

(3) Okul, diğer çocuklar da serbest kapasiteler kapsamında kabul eder. Kayıtların fazla olması durumunda, okul bu çocuklar arasında bir kabul süreci gerçekleştirecektir. Topluluk içinde ikamet eden çocuklara öncelik verilir. Müdür, zorlukları dikkate alır ve ayrıca Bölüm 46 (2) SchulG uyarınca kabul kararı için aşağıdaki kriterlerden birini veya daha fazlasını kullanır:

1. kardeşler, 2. okula giden yol, 3. okula yakın bir anaokuluna devam etmek, 4. kızlar ve erkekler arasındaki dengeli ilişki, 5. farklı anadillerdeki öğrencilerin dengeli oranı.

Bir ilkokulun acil olarak dönüştürülmesinin bir başka nedeni de 5 sn'dir. Yukarıda. Yabancı ana dilleri olan çocukların çoğunluğu bu yıl sadece bir ilkokula gidebilecektir, çünkü yabancı bir ana dil genellikle başka bir mezhep anlamına gelmektedir. Olpe'de ilkokullardaki çeşitlilik kaybedildi! İster küçük ister büyük olsun, hepimizin ihtiyaç duyduğu çeşitlilik

Thank you for your support, Betül Isiklar from Olpe

Why people sign