Region: Bayern

6% from 24.000 for quorum
  1. Launched 18/11/2019
  2. Collection yet 9 weeks
I agree that my data saved become. The petitioner can mean Namen und Ort view and forward to the Petitionsempfänger. I can give this consent at any time withdraw.

Κλείνει το Κέντρο Πρωτονίων του Μονάχου στο τέλος του χρόνου. Το RPTC το οποίο λειτουργεί από το 2009 πρέπει να κλείσει γιατί δεν κατάφερε να προσελκύσει τον αριθμό των ασθενών που θα ήταν απαραίτητος για την οικονομική του βιωσιμότητα.

Οι 60 εργαζόμενοι του Κέντρου που πληροφορήθηκαν από τον τύπο για το επικείμενο κλείσιμο του Κέντρου δημιούργησαν την Πρωτοβουλία για τη Διάσωση του Κέντρου Πρωτονίων στην Καρδιά της Βαυαρίας, κάνοντας χρήση του δικαιώματός στη συνδιαχείριση του Κέντρου, με στόχο την ενημέρωση του κοινού και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για αυτή την πολύ σημαντική θεραπεία του καρκίνου.

Εμείς, η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση του Κέντρου Πρωτονίων στην Καρδιά της Βαυαρίας με εξειδίκευση στην θεραπεία δύσκολων περιστατικών καρκίνου κάνουμε ότι μπορούμε για την διασφάλιση των δικαιωμάτων αυτών των ασθενών με την συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου και την σωστή αξιοποίηση της εξαιρετικά σημαντικής αυτής θεραπείας του καρκίνου στη Γερμανία.

Για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας DEGRO (Deutsche Gesellschaft für Radioonkologie e.V.) η πρωτονιακή θεραπεία είναι υψηλής ακριβείας, αποτελεσματική και ασφαλής. Παγκοσμίως λειτουργούν πάνω από 70 Κέντρα Πρωτονίων, 5 από αυτά βρίσκονται στη Γερμανία ((Χαϊδελβέργη, Μόναχο, Έσσεν, Δρέσδη, Μάρμπουργκ) και ένα ακόμη Κέντρο αποκλειστικά για τη θεραπεία όγκων οφθαλμού που βρίσκεται στο Βερολίνο. Παρόλα αυτά, η δυναμικότητα των Κέντρων αυτών δεν αρκεί για τις μέχρι τώρα τεκμηριωμένες ενδείξεις για θεραπεία με πρωτόνια, έτσι ώστε χιλιάδες ασθενείς, κυρίως παιδιά και ενήλικες με δύσκολους όγκους, να μην έχουν πρόσβαση στην θεραπεία αυτή. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τα απόμενα χρόνια καθώς εξαιτίας της δημογραφικής εξέλιξης στη Γερμανία προβλέπεται ότι ο αριθμός των νέων περιστατικών καρκίνου θα αυξηθεί κατά 20% μέχρι το 2030.

Thank you for your support, Dr. med. Thanasis Bagatzounis from München

Why people sign

• Ilias Papadopoulos Palaio Psyhico

3 days ago

I am a cancer patient and i was treated in the RPTC Last year. It was a very well tolerated treatment and my health condition was improved drastically. I would be highly disappointed if this centre is closed since it contributes in peoples therapy and life expectancy in a decisive way.

• on 26 Nov 2019

To RPTC λειτούργησε αποφασιστικά και καταλυτικά στην καλή πορεία της υγείας μου. Θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσουν να έχουν όλοι την ευκαιρία των πολύτιμων υπηρεσιών που προσφέρει.

• on 21 Nov 2019

Because a close relative of mine was saved by being treated there

• on 20 Nov 2019

New advanced treatment modalities in radiotherapy are important to our patients.

• on 20 Nov 2019

ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

/petition/online/protoboulia-gia-te-diaterese-tou-kentrou-protonion-sten-kardia-tes-bauarias/votes
Return format