Minderheitenschutz

Απαγόρευση προβολής του «My Big Fat Gypsy Weddig».

Petent/in nicht öffentlich
Petition richtet sich an
εισαγγελείς και δικαστήρια
27 Unterstützende 14 in Deutschland

Petent hat die Petition nicht eingereicht/übergeben.

27 Unterstützende 14 in Deutschland

Petent hat die Petition nicht eingereicht/übergeben.

1. Gestartet 2022
  2. Sammlung beendet
  3. Eingereicht
  4. Dialog
  5. Gescheitert

Αυτή η αναφορά έχει σκοπό να διασφαλίσει ότι η κρατική αρχή μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας απαγορεύει στον τηλεοπτικό σταθμό TLC του Discovery Group να μεταδίδει τις σειρές "My Big Fat Gypsy Wedding" και "My Big Fat American Gypsy Wedding" (MBFGW).

Εάν η κρατική αρχή μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αποτύχει, θα επικοινωνήσουμε με τα δικαστήρια και τις εισαγγελικές αρχές.

Το ίδιο κάνουμε σε όλους τους χώρους εκπομπής.

Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης αναφοράς έως τις 8 Απριλίου 2022, ο κ. Knudsen, ως πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Συλλόγου Ρομά στο Αμβούργο και Γενικός Γραμματέας του RomanNation.org, θα προσπαθήσει να μιλήσει με τους αρμόδιους στο TLC Germany για το αντιζιγανιστικό πρόγραμμα MBFGW προκειμένου να σταματήσει αυτό το πρόγραμμα για πάντα. Στόχος είναι να αποτραπεί η παγκόσμια μετάδοση προκειμένου να μην ενθαρρυνθεί περαιτέρω αντιζιγανισμός και να μην αναπαραχθούν παραδοσιακές προκαταλήψεις.

Το πρόβλημα:

Καταρχάς, ο όρος «τσιγγάνος» πρέπει να απορριφθεί, δεν είναι τίποτα άλλο από τη μεταφρασμένη λέξη «τσιγγάνος», που δεν είναι πλέον ανεκτή στη γερμανική χρήση. Τα κινήματα πολιτικών δικαιωμάτων των Ρομά και των Σίντι στη Γερμανία αγωνίζονται για αυτό εδώ και δεκαετίες. Κατά τη διάρκεια της εθνικοσοσιαλιστικής περιόδου, έως και 1,5 εκατομμύριο Ρομά, συμπεριλαμβανομένων έως και 500.000 Σίντι, γενοκτονήθηκαν στην Ευρώπη, η οποία κορυφώθηκε με το Ολοκαύτωμα. Οι Ρομά και οι Σίντι ποινικοποιήθηκαν ως «τσιγγάνοι», απανθρωποποιήθηκαν και μετατράπηκαν σε «απατεώνες που σέρνουν». Αυτό μεταφέρεται με αυτόν τον όρο, ανεξάρτητα από τη γλώσσα σε ποια γλώσσα μεταφράζεται.

Δυστυχώς, είναι γεγονός ότι ο όρος αντιζιγανισμός στη μητρική γλώσσα χρησιμοποιείται μόνο στις γερμανόφωνες χώρες και αρχίζει να βρίσκει το δρόμο του και στην Ευρώπη.

Ένα παράδειγμα για να εξηγήσουμε τον όρο αντιζιγανισμός: Αν ο αντισημιτισμός περιγράφει την εχθρότητα προς τον εβραϊκό λαό, ο αντιζιγανισμός περιγράφει την εχθρότητα προς τους Ρομά.

Στα βρετανικά και αμερικανικά ο όρος είναι: "Αντιγυψισμός"

Άλλες πτυχές όσων επηρεάζονται:

«Τόσο η βρετανική πρωτότυπη όσο και η αμερικανική έκδοση της σειράς έχουν αντιμετωπίσει μια σειρά από διαμάχες, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών για ρατσισμό στη διαφήμιση και πρόκληση φυλετικού εκφοβισμού και προώθηση του αντιτσιγγανισμού.

Η κοινότητα των Ρομά επέκρινε τη σειρά για παραπλανητική παρουσίαση της εθνικής μειονότητας με μη Ρομά χαρακτήρες που παρουσιάζονται ως «Τσιγγάνοι», με τον Billy Welch - έναν εκπρόσωπο των Ρομά - να δηλώνει:

«Ονόμασαν την εκπομπή «Μεγάλος Χοντρός Γάμος των Τσιγγάνων» και δεν έχουν δει ακόμα Ρομά σε αυτήν».

Η αμερικανική εκδοχή της σειράς έχει προκαλέσει διαμάχη και κριτική από Αμερικανούς Ρομά και από δημοσιογράφους και ακτιβιστές που εργάζονται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τον αντιτσιγγανισμό. Ισχυρίστηκαν ότι η σειρά ήταν «άγρια ​​παραπλανητική», καλλιέργησε ρατσιστικά και αντιτσιγγάνικα στερεότυπα και παρερμήνευσε και απεικόνιζε αρνητικά την κοινότητα των Αμερικανών Ρομά, τροφοδοτώντας έτσι τον κοινωνικό αντιτσιγγανισμό.

Εκπαιδευτικός Σύλλογος Ρομά στο Αμβούργο e.V. (www.RomaEdu.org)

Roma Basics - International Series: Εξυπνότερη σε 100 δευτερόλεπτα σε 26 γλώσσες (https://100.RomaEdu.org)

Begründung

Από ιστορική ευθύνη απέναντι στον αντιζιγανισμό και κατά του χαρακτηρισμού: τσιγγάνοι.

1.    "Big Fat Gypsy Wedding sponsors forced to apologise for 'racist' advert". The Mirror. Retrieved 12 November 2012.

2.   ^ Sweney, Mark (3 October 2012). "Big Fat Gypsy Weddings poster 'endorsed negative stereotypes'". The Guardian. London. Retrieved 12 November 2012.

3.   ^ Plunkett, John (16 October 2012). "Big Fat Gypsy Weddings 'has increased bullying of Gypsies and Travellers'". The Guardian. London. Retrieved 12 November 2012.

4.   ^ "Big fat gypsy reaction: Warwickshire travellers' views". BBC. 1 February 2011. Retrieved 2011-02-08.

5.   ^ "Gypsy weddings show has outraged us' – traveller". Peterlee Mail. 6 February 2011. Retrieved 2011-02-08.

6.   ^ Jump up to:a b c "Sunday's Cable Ratings: "BET Awards" Snaps "True Blood" Win Streak". the Futon Critic.

7.   ^ "Why TLC's My Big Fat American Gypsy Wedding doesn't represent the Romani". Slate. 15 May 2012. Retrieved 2016-07-07.

8.   ^ "Big Fat Disgrace". New Republic. 30 May 2011. Retrieved 2016-07-07.

9.   ^ "TLC's 'Gypsy' Wedding is offensive to Romani, too". Indian Country Today Media Network. 13 July 2016. Retrieved 2016-07-19.

10. Schlauer in 100 Sekunden https://100.romaedu.org

11. Antiziganismus https://Antiziganismus.org

12.  RomNews Network https://Rom.News #

13.  „Es gibt immer eine mörderische Angst vor uns“ https://www.welt.de/regionales/hamburg/article206436503/Roma-und-Sinti-Antiziganismus-Die-Angst-vor-dem-Outing-wird-groesser.html

14.  „Wir müssen aus der Opferrolle raus“ https://www.spiegel.de/kultur/diskriminierung-von-sinti-und-roma-wir-muessen-aus-dieser-opferrolle-raus-a-ac96bb2b-1dd2-4c21-acc5-b9186363ba55

Vielen Dank für Ihre Unterstützung

Link zur Petition

Bild mit QR code

Abrisszettel mit QR Code

herunterladen (PDF)

Neuigkeiten

• Liebe Unterstützende,
    der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
    Ihr openPetition-Team

• Αγαπητοί υποστηρικτές,

Η αναφορά έχει αναθεωρηθεί σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης. Η προσωρινή αναστολή έχει αρθεί και η αναφορά μπορεί πλέον να υπογραφεί.

Σας ευχαριστούμε για τη δέσμευσή σας!

Η ομάδα της openPetition

Helfen Sie mit, Bürgerbeteiligung zu stärken. Wir wollen Ihren Anliegen Gehör verschaffen und dabei weiterhin unabhängig bleiben.

Jetzt fördern