Region: Germany
Minority protection

Ndalohet transmetimi i "My Big Fat Gypsy Weddig".

Petition is directed to
prokurorët dhe gjykatat
27 14 in Germany
Petitioner did not submit the petition.
 1. Launched January 2022
 2. Collection finished
 3. Submitted
 4. Dialogue
 5. Failed

Ky peticion synon të sigurojë që autoriteti shtetëror i medias në North Rhine-Westphalia të ndalojë stacionin televiziv TLC të Discovery Group nga transmetimi i serialeve "My Big Fat Gypsy Wedding" dhe "My Big Fat Gypsy Wedding" (MBFGW).

Nëse autoriteti shtetëror i medias në North Rhine-Westphalia dështon, ne do të kontaktojmë gjykatat dhe prokurorët publikë.

Ne bëjmë të njëjtën gjë në të gjitha fushat e transmetimit.

Gjatë peticionit në vazhdim deri më 8 prill 2022, z. Knudsen, si kryetar i Shoqatës Arsimore Rome në Hamburg dhe Sekretar i Përgjithshëm i RomanNation.org, do të përpiqet të flasë me përgjegjësit në TLC Gjermani për programin antiziganist MBFGW në mënyrë që të ndalojë ky program përgjithmonë. Qëllimi është të parandalohet transmetimi mbarëbotëror për të mos nxitur ndonjë antiziganizëm të mëtejshëm dhe për të mos riprodhuar paragjykime tradicionale.

Problemi:

Para së gjithash, termi "cigan" duhet hedhur poshtë, nuk është gjë tjetër veçse fjala e përkthyer "cigan", e cila nuk tolerohet më në përdorimin gjerman. Lëvizjet për të drejtat civile rome dhe sinti në Gjermani kanë luftuar për këtë për dekada. Gjatë periudhës nacionalsocialiste, deri në 1.5 milionë romë, duke përfshirë deri në 500,000 sinti, u genociduan në Evropë, gjë që kulmoi me Holokaustin. Romët dhe Sinti u kriminalizuan si "ciganë", u dehumanizuan dhe u bënë "mashtrues zvarrë". Këtë e përcjell ky term, pavarësisht në cilën gjuhë është përkthyer.

Fatkeqësisht, është fakt që termi antiziganizëm në gjuhën amtare përdoret vetëm në vendet gjermanishtfolëse dhe ka filluar të gjejë rrugën e tij edhe në Evropë.

Një shembull për të shpjeguar termin antiziganizëm: Nëse antisemitizmi përshkruan armiqësinë ndaj popullit hebre, antiziganizmi përshkruan armiqësinë ndaj popullit rom.

Në britanike dhe amerikane termi është: "Antigipsizëm"

Aspekte të tjera të të prekurve:

“Si versioni origjinal britanik dhe ai amerikan i serialit janë përballur me një sërë polemikash, duke përfshirë akuzat për racizëm në reklama dhe shkaktimin e bullizmit racor dhe promovimin e anticiganizmit.

Komuniteti rom e ka kritikuar serialin për keqinterpretim të pakicës etnike me personazhe jo-rom që paraqiten si "Ciganët", me Billy Welch - një zëdhënës rom - duke thënë:

Emisionin e quanin “Dasma cigane e trashë” dhe nuk kanë parë ende një rom në të”.

Versioni amerikan i serialit ka tërhequr polemika dhe kritika nga romët amerikanë dhe nga gazetarët dhe aktivistët që punojnë për të drejtat e pakicave dhe anticiganizmin. Ata pretenduan se seriali ishte "mashtrues i egër", kultivoi stereotipe raciste dhe anticigane dhe keqpërfaqësoi dhe portretizoi negativisht komunitetin rom amerikan, duke ushqyer kështu anticiganizmin shoqëror.

Shoqata e Arsimit Romë në Hamburg e.V. (www.RomaEdu.org)

Bazat Roma - Seritë Ndërkombëtare: Më i zgjuar në 100 sekonda në 26 gjuhë (https://100.RomaEdu.org)

Reason

Jashtë përgjegjësisë historike kundër antiziganizmit dhe kundër emërtimit: ciganë.

1.    "Big Fat Gypsy Wedding sponsors forced to apologise for 'racist' advert". The Mirror. Retrieved 12 November 2012.

2.   ^ Sweney, Mark (3 October 2012). "Big Fat Gypsy Weddings poster 'endorsed negative stereotypes'". The Guardian. London. Retrieved 12 November 2012.

3.   ^ Plunkett, John (16 October 2012). "Big Fat Gypsy Weddings 'has increased bullying of Gypsies and Travellers'". The Guardian. London. Retrieved 12 November 2012.

4.   ^ "Big fat gypsy reaction: Warwickshire travellers' views". BBC. 1 February 2011. Retrieved 2011-02-08.

5.   ^ "Gypsy weddings show has outraged us' – traveller". Peterlee Mail. 6 February 2011. Retrieved 2011-02-08.

6.   ^ Jump up to:a b c "Sunday's Cable Ratings: "BET Awards" Snaps "True Blood" Win Streak". the Futon Critic.

7.   ^ "Why TLC's My Big Fat American Gypsy Wedding doesn't represent the Romani". Slate. 15 May 2012. Retrieved 2016-07-07.

8.   ^ "Big Fat Disgrace". New Republic. 30 May 2011. Retrieved 2016-07-07.

9.   ^ "TLC's 'Gypsy' Wedding is offensive to Romani, too". Indian Country Today Media Network. 13 July 2016. Retrieved 2016-07-19.

10. Schlauer in 100 Sekunden https://100.romaedu.org

11. Antiziganismus https://Antiziganismus.org

12.  RomNews Network https://Rom.News #

13.  „Es gibt immer eine mörderische Angst vor uns“ https://www.welt.de/regionales/hamburg/article206436503/Roma-und-Sinti-Antiziganismus-Die-Angst-vor-dem-Outing-wird-groesser.html

14.  „Wir müssen aus der Opferrolle raus“ https://www.spiegel.de/kultur/diskriminierung-von-sinti-und-roma-wir-muessen-aus-dieser-opferrolle-raus-a-ac96bb2b-1dd2-4c21-acc5-b9186363ba55

News

 • Liebe Unterstützende,
  der Petent oder die Petentin hat innerhalb der letzten 12 Monate nach Ende der Unterschriftensammlung keine Neuigkeiten erstellt und den Status nicht geändert. openPetition geht davon aus, dass die Petition nicht eingereicht oder übergeben wurde.

  Wir bedanken uns herzlich für Ihr Engagement und die Unterstützung,
  Ihr openPetition-Team

 • Të dashur mbështetës ,

  peticioni është rishikuar në përputhje me kushtet tona të përdorimit. pezullimi i përkohshëm është hequr përsëri dhe peticioni tani mund të nënshkruhet.

  Ju falënderojmë për angazhimin tuaj!

  ekipi i peticionit të hapur

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want to support your petition to get the attention it deserves while remaining an independent platform.

Donate now