Habitation

Názvy ulic v Aderluchu pouze se souhlasem pozůstalých koncentračního tábora Sachsenhausen

Starosta Alexander Laesicke, městská rada Oranienburg
1.056 Supporters 147 in Oranienburg
Collection finished
  1. Launched 16/06/2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

V diskusi o názvech ulic nové oblasti na Aderluchu žádáme městské rady a správu města, aby dosáhly smírné dohody s pozůstalými koncentračního tábora Sachsenhausen, zastoupenými Mezinárodním výborem Sachsenhausen.

Nová vývojová oblast se nachází na venkovní ploše „závodu Zeppelin“ bývalého koncentračního tábora Sachsenhausen. Jako Oranienburgers žijeme ve vědomí této části historie našeho města, na kterou nesmíme zapomenout. Nacistický režim chtěl své oběti okrást o jejich existenci a jejich jména. Pojmenování nových ulic v místě bývalého koncentračního tábora je vynikající příležitost dát některým z těchto obětí jejich jména, symbolicky pro mnoho dalších, a tedy lidskou důstojnost, která jim chtěla být odcizena. Respektujeme úsilí města Oranienburgu, aby ženy při pojmenovávání ulic braly v úvahu zvláštní pozornost. Jsme však přesvědčeni, že oba obavy se v žádném případě vzájemně nevylučují. Vyzýváme proto městské rady a městskou správu, aby společně s památníkem a Mezinárodním výborem Sachsenhausen našli vzájemně přijatelné řešení.

Thank you for your support, Prof. Dr. Henning Schluß from Oranienburg