Region: Germany
Minority protection

Prepoved in indeks anticiganske pesmi "No Roots" Alice Merton

Medijski regulatorji in radijski/TV/spletni izdajatelji
22 Supporters 18 in Germany
0% from 50.000 for quorum
  1. Launched 28/03/2022
  2. Time remaining > 5 weeks

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Zahtevamo, da se anticiganistično pesem »No Roots«, ki sovraži ljudstvo in je začinjena s sovražnim govorom do Romov, prepove in/ali uvrsti na indeks za medije škodljive za mlade.

Vse glasbene izdajatelje pozivamo, da bojkotirajo to pesem in ne širijo sovražnega govora do Romov, ki se soočajo z anticiganskimi predsodki o njih in rasističnim izrazom "cigani/cigani".

Nepredstavljivo bi bilo slišati na radiu pesem, ki govori o "ciganih" v nemščini in reproducira predsodke. Zato tudi v angleščini tega ne moremo tolerirati. Ustavite anticiganstvo proti Romom.

Kazenska ovadba/kazenska ovadba je bila vložena iz naslednjega razloga:

"Zaradi upora. Sovražni govor in vsa ustrezna kazniva dejanja.

Gospa Merton in g. Rebscher (nemška državljana) sta skladbo "No Roots" zložila in napisala in je zato odgovorna za vsebino pesmi, založba je odgovorna za distribucijo in zato tudi odgovorna za vsebino.

Ta pesem na najslabši način reproducira in krepi družbeni anticiganizem, to je izjavo o sovražnosti večinske družbe do Romov.

Gypsies so v pesmi omenjeni štirikrat, Gypsies je angleški prevod besede Gypsy, ki je v Nemčiji družbeno ne tolerira več.

V pesmi so "cigani" obtoženi ali povezani z več anticiganskimi predsodki.

"No Roots" je poje 26-krat, kar pomeni "Gypsies". To je tradicionalni predsodek proti "nomadskim ciganom". Posledično si je večinsko prebivalstvo že od 14. stoletja nase pregnalo Rome. Vsi Romi imajo stalno prebivališče s prebivališčem. Ta "Brez korenin" je rasističen, diskriminatoren in izključujoč.

Kot nadaljnji element te rasistične pesmi 12-krat namiguje z ".. moj dom nikoli ni bil na tleh", da "Cigani" potujejo v prikolici. Tu se gospa Merton in gospod Rebscher spet zapleteta v predsodke o »nomadu, ki živi v prikolici«.

Skratka, ta pesem je en sam sovražni govor proti Romom, ki s plesnim utripom legitimirajo sledeče.

· Petje "Gipsies-Zigeuner" je ok, ne moreš več reči.

· Mistifikacija in kriminalizacija manjšine.

· Širjenje anticiganističnih predsodkov o "nomadskih ciganih"

Širjenje anticiganističnega predsodka o »živetju v prikolici«

· Širjenje anticiganskih predsodkov o »tapovih ciganih«, ki kopljejo luknje, da skrijejo stvari. "

Prav tako bomo vložili pritožbo pri medijskih regulatorjih in zahtevali od vseh radijskih in glasbenih postaj, da prenehajo predvajati to anticigansko pesem.

Zahtevamo, da se pesem uvrsti v indeks!

Več informacij: www.RomaEdu.org

/petition/online/prepoved-in-indeks-anticiganske-pesmi-no-roots-alice-merton/votes
Return format