Region: Germany
Minority protection

Zakaz i indeksuj antycygańską piosenkę „No Roots” Alice Merton

Regulatorzy mediów i nadawcy radiowi/telewizyjni/internetowi
22 Supporters 18 in Germany
0% from 50.000 for quorum
  1. Launched 28/03/2022
  2. Time remaining > 5 weeks

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Żądamy, aby antycyganistyczna piosenka „No Roots”, która nienawidzi ludzi i jest usiana mową nienawiści wobec Romów, została zakazana i/lub umieszczona w indeksie mediów szkodliwych dla młodych ludzi.

Wzywamy wszystkich nadawców muzycznych do bojkotu tej piosenki i nie szerzenia mowy nienawiści na temat Romów, którzy borykają się z antycygańskimi uprzedzeniami na ich temat i rasistowskim terminem „Cyganie/Cyganie”.

Nie do pomyślenia byłoby usłyszeć w radiu piosenkę, która mówi o „Cyganach” po niemiecku i powiela uprzedzenia. Dlatego też nie możemy tego tolerować w języku angielskim. Zatrzymaj antycyganizm wobec Romów.

Skarga karna / skarga karna została złożona z następującego powodu:

„Z powodu buntu. Mowa nienawiści i wszystkie mające zastosowanie przestępstwa.

Pani Merton i pan Rebscher (obywatele niemieccy) skomponowali i napisali piosenkę „No Roots” i w związku z tym są odpowiedzialni za treść utworu, wytwórnia płytowa jest odpowiedzialna za dystrybucję, a zatem również za treść.

Piosenka ta w najgorszy sposób odtwarza i wzmacnia antycyganizm społeczny, czyli deklarację wrogości społeczeństwa większościowego wobec Romów.

Cyganie są wymieniani w piosence czterokrotnie, Cyganie to angielskie tłumaczenie słowa Cygan, które nie jest już społecznie tolerowane w Niemczech.

W piosence „Cyganie” są oskarżani lub kojarzeni z kilkoma antycygańskimi uprzedzeniami.

„No Roots” jest śpiewane 26 razy, co oznacza „Cyganów”. Jest to tradycyjne uprzedzenie wobec „cyganów koczowniczych”. W rezultacie od XIV wieku większość ludności podjęła się wypędzenia Romów. Wszyscy Romowie są stałymi mieszkańcami z miejscem zamieszkania. To „bez korzeni” jest rasistowskie, dyskryminujące i wykluczające.

Jako kolejny element tej rasistowskiej piosenki sugeruje ona 12 razy z „.. mój dom nigdy nie leżał na ziemi”, że „Cyganie” podróżują w przyczepie kempingowej. Tutaj pani Merton i pan Rebscher ponownie pogrążają się w uprzedzeniu „koczowników mieszkających w przyczepie kempingowej”.

Krótko mówiąc, ta piosenka jest pojedynczą mową nienawiści skierowaną przeciwko Romom, którzy legitymizują następujących za pomocą tanecznego rytmu.

· Śpiewanie "Cyganie-Zigeuner" jest ok, nie możesz już tego mówić.

· mistyfikacja i kryminalizacja mniejszości.

· Szerzenie antycyganistycznych uprzedzeń „cygana koczowniczego”

Szerzenie antycyganistycznych uprzedzeń o „mieszkaniu w przyczepie kempingowej”

· Szerzenie antycygańskich uprzedzeń „cygana-złodzieja”, który kopie dziury, aby ukryć rzeczy. "

Złożymy również skargę do regulatorów mediów i poprosimy wszystkie stacje radiowe i muzyczne o zaprzestanie odtwarzania tej antycygańskiej piosenki.

Domagamy się umieszczenia piosenki na indeksie!

Więcej informacji: www.RomaEdu.org

/petition/online/zakaz-i-indeksuj-antycyganska-piosenke-no-roots-alice-merton/votes
Return format