Region: Germany
Minority protection

Zabrana i indeks anticiganske pjesme "No Roots" od Alice Merton

Regulatori za medije i radio/TV/online emiteri
22 Supporters 18 in Germany
0% from 50.000 for quorum
  1. Launched 28/03/2022
  2. Time remaining > 5 weeks

I agree to the storage and processing of my personal data. The petitioner can see name and place and forward this information to the recipient. I can withdraw my consent at any time.

Zahtijevamo da se zabrani i/ili stavi na indeks za medije štetne za mlade ljude anticiganska pjesma "No Roots", koja mrzi narod i koja je začinjena govorom mržnje prema Romima.

Pozivamo sve glazbene emitere da bojkotiraju ovu pjesmu i da ne šire govor mržnje prema Romima, koji su suočeni s anticiganskim predrasudama o njima i rasističkim izrazom "Cigani/Cigani".

Bilo bi nezamislivo čuti na radiju pjesmu koja govori o "ciganima" na njemačkom i reproducira predrasude. Zato ni na engleskom ovo ne možemo tolerirati. Zaustavite anticiganizam prema Romima.

Kaznena prijava/kaznena prijava podnesena je iz sljedećeg razloga:

„Zbog pobune. Govor mržnje i sva primjenjiva kaznena djela.

Gospođa Merton i g. Rebscher (njemački državljani) skladali su i napisali pjesmu "No Roots" i stoga je odgovorna za sadržaj pjesme, izdavačka kuća je odgovorna za distribuciju, a samim time i odgovorna za sadržaj.

Ova pjesma na najgori način reproducira i jača društveni anticiganizam, odnosno deklaraciju neprijateljstva većinskog društva prema Romima.

Gypsies se u pjesmi spominju četiri puta, Gypsies je engleski prijevod riječi Gypsy, koja se u Njemačkoj više društveno ne tolerira.

U pjesmi su "cigani" optuženi ili povezani s nekoliko anticiganskih predrasuda.

"No Roots" pjeva se 26 puta, što znači "Gypsies". To je tradicionalna predrasuda prema "ciganima nomadskim". Zbog toga je većinsko stanovništvo od 14. stoljeća preuzelo na sebe protjerivanje Roma. Svi Romi su stalni stanovnici sa mjestom stanovanja. Ovaj "Bez korijena" je rasistički, diskriminirajući i isključujući.

Kao daljnji element ove rasističke pjesme, 12 puta sugerira s ".. moj dom nikad nije bio na zemlji" da "Cigani" putuju u kamp prikolici. Ovdje se gospođa Merton i g. Rebscher ponovno upuštaju u predrasudu o "nomadu koji živi u karavani".

Ukratko, ova pjesma je jedan jedini govor mržnje prema Romima koji dance beat legitimiraju sljedeće.

· Pjevati "Gipsies-Zigeuner" je ok, ne možeš to više reći.

· Mistifikacija i kriminalizacija manjine.

· Širenje anticiganističkih predrasuda o "ciganu nomadskom"

Širenje anticiganističke predrasude o “životu u kamp-kućici”

· Širenje anticiganskih predrasuda o “ciganu lopovu” koji kopa rupe da bi sakrio stvari. "

Također ćemo uložiti žalbu medijskim regulatorima i zatražiti od svih radijskih i glazbenih postaja da prestanu puštati ovu anticigansku pjesmu.

Zahtijevamo stavljanje pjesme na indeks!

Više informacija: www.RomaEdu.org

/petition/online/zabrana-i-indeks-anticiganske-pjesme-no-roots-od-alice-merton/votes
Return format